Publicat 22/05/2021 16:36CET

Vergés demana donar visibilitat a les "realitats estigmatitzades" en el Memorial Internacional de la Sida

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya en funcions, Alba Vergés, durant el 28º Memorial Internacional de la Sida
EUROPA PRESS

Ferran Pujol (ONG Projecte Noms) recorda la sida com una "epidèmia oculta"

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat en funcions, Alba Vergés, ha destacat la importància que Barcelona celebri aquest dissabte una nova edició del Memorial Internacional de la Sida, que considera que ha de donar visibilitat a "realitats molt sovint injustament invisibilitzades i estigmatitzades".

Ha reivindicat el paper de les persones amb responsabilitats polítiques en la lluita contra la sida: "Que cada any reafirmin aquest compromís i estiguin, perquè dona la importància de com les polítiques públiques poden ajudar precisament en la vostra lluita", ha dit en el seu possible últim acte al capdavant del departament.

A l'acte, que ha organitzat l'ONG Projecte NOMS-Hispanosida, hi han acudit representants institucionals i familiars i amics de persones que han perdut la vida per la sida, i ha acollit actuacions musicals a càrrec de Laura Simó, el Cor Masculí de Barcelona, Mont Plans i Montse Miralles.

El president del Projecte NOMS, Ferran Pujol, ha recordat que fa quaranta anys dels primers casos de sida, que van ser "una epidèmia oculta" que només amenaçava a determinades minories i als països més desfavorits.

"La doble moral de l'època, afavorida per governs conservadors, especialment als Estats Units però també a Europa, va comportar que es cometés un veritable, no exagero, genocidi", ha afegit.

"LA PANDÈMIA DE LA SIDA"

La regidora de l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez Castany, ha lamentat que la sida, com la pandèmia de la covid-19, accentuïn les desigualtats globals, i ha reivindicat la necessitat d'avançar cap a una justícia global.

Ha recordat que encara hi ha països del tercer món i en vies de desenvolupament que estan fent front "a la pandèmia de la sida" quan les societats més avançades just la comencen a recordar, ha dit textualment.

Finalment, la presidenta de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret Sabidó, ha destacat el paper dels administracions locals en la tasca de prevenció, els diagnòstics precoços i tasques pedagògiques, informatives, de conscienciació i sensibilització.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés