Vergés critica els "insults i amenaces a professionals" després de la protesta al CAP de les Corts

Publicat 10/10/2019 11:39:06CET
La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha defensat aquest dijous que és responsabilitat del seu departament que el català sigui vehicular dins el sistema, però és "incompatible amb què una queixa es converteixi en insults i amenaces als professionals", després d'unes protestes al CAP de les Corts de Barcelona.

Ho ha dit en el ple del Parlament interpel·lada per la diputada del PSC-Units Assumpta Escarp, que ha criticat que un CAP es convertís en un "plató per a un debat lingüístic" sense relació amb la professionalitat ni la qualitat de l'atenció dels facultatius.

Escarp ho ha preguntat després que un grup de persones es presentés dilluns en aquest CAP per criticar que una metgessa es negués a atendre en català una pacient, segons un vídeo amb el president de Catalunya Acció, Santigo Espot.

La socialista ha aprofitat per preguntar per aquesta qüestió durant una interpel·lació sobre la cobertura del servei públic de salut en l'àmbit rural, perquè creu que el model actual no garanteix l'accessibilitat i exigeix una mobilitat constant.

Vergés ha sostingut que treballen en una reestructuració del model, per garantir l'arrelament dels professionals al territori en col·laboració amb els hospitals i tenint en compte les noves tecnologies i altres mesures, com fer més atractiva l'especialitat de l'àmbit rural a les universitats.