Publicat 10/7/2019 14:24:49 +02:00CET

Vergés celebra la restitució de l'Agència de Salut Pública: "Una eina imprescindible"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha celebrat aquest dimecres que el Parlament hagi aprovat la llei que restitueix jurídicament l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat), que ha reivindicat que és una "eina imprescindible" per afrontar les polítiques de salut.

Ho ha dit en declaracions als mitjans després que el Parlament hagi aprovat la llei de creació d'aquesta agència, que recupera la personalitat jurídica d'aquest organisme que va ser suprimit el 2014 pel Govern d'Artur Mas.

Vergés ha defensat que es tracta d'una agència de país, una eina imprescindible per dur a terme aquelles polítiques que ataquen directament els determinants socials de la salut de manera transversal.

Ha assenyalat la importància de restituir l'agència, perquè dona eines al Govern "per fer allò de què la salut pública s'ha d'ocupar".

Així mateix, ha destacat que el Govern recupera aquest organisme després de diversos anys de retallades, que ha atribuït al fet que el Govern central "va obligar" la Generalitat a reduir el nombre d'entitats públiques.