Publicat 04/01/2024 10:06

Verge assegura que el Govern crear un servei especialitzat contra violncies digitals durant 2024

Archivo - Arxivo - La consellera de Feminismes i Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Tnia Verge
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Els productes menstruals gratuts arribaran en el primer trimestre per encara "no hi ha data"

BARCELONA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tnia Verge, ha assegurat que el Govern engegar un servei especialitzat d'atenció contra les violncies en l'mbit digital al llarg de 2024 i que reforar "els serveis d'intervenció especialitzada que existeixen actualment".

En una entrevista aquest dijous al programa 'Aquí Catalunya' de Cadena SER recollida per Europa Press, ha remarcat que l'entorn digital és un espai on també es produeixen violncies contra dones, especialment joves o collectius com les 'gamers'.

També ha destacat que el Govern ha engegat un servei d'intervenció en crisi especialitzat en violncies sexuals que té la capacitat de desplaar-se presencialment "a qualsevol municipi" de Catalunya per atendre i acompanyar les víctimes.

Ha insistit en que la violncia contra les dones és estructural i que es reprodueix en tots els espais del dia a dia de les persones, i ha assegurat que totes tenen un "paper actiu per prevenir-les".

PRODUCTES MENSTRUALS GRATUTS

Ha afirmat que les farmcies catalanes comenaran a distribuir de forma gratuta copes menstruals, calces absorbents i compreses de tela a dones, persones no binries i homes trans que menstrúan durant el primer trimestre d'aquest 2024, tot i que encara "no hi ha data" exacta.

Verge ha xifrat en un 60% les dones entre 18 i 25 anys que senten insatisfacció cap al seu cos i en un 47% les joves entre 12 i 16 anys que es volen aprimar, que en el cas de les noies d'entre 8 i 11 anys és del 15%.

PLA CONTRA LA PRESSIÓ ESTTICA

Davant aquesta situació, ha destacat que el Pla d'acció per combatre la pressió esttica inclou mesures en l'mbit del consum, publicitat, audiovisual, educació, salut, laboral i de l'esport, així com accions de sensibilització, davant aquesta "situació de discriminació".

Finalment, la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat ha lamentat que "el cos de les dones sempre ha estat el gran ignorat, el gran invisibilitzat, tant per la investigació mdica com a nivell de divulgació".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés