Vents costaners de fins a 90 km/h aquest dimecres a Tarragona

Publicat 6/11/2019 9:50:21CET
Vent i onatge al Cantàbric.
C.A.S / CEDIDA

MADRID, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

Un total de vuit províncies presentaran aquest dimecres 6 de novembre avís de risc (groc) per fenòmens costaners, pluja, vent i neu, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Els vents costaners seran els més presents i afectaran Cantàbria, Tarragona, Biscaia, Guipúscoa i Astúries. Mentrestant, Osca estarà en risc per neu, i podria acumular-se cinc centrímetres en 24 hores al Pirineu.

Pel que fa a les precipitacions, tindran lloc a Navarra, on deixaran fins a 50 litres per metre quadrat en 12 hores mentre que a Guipúscoa també es registrarà la mateixa quantitat d'aigua. A més a més, el risc per fortes ratxes de vent que podran superar els 80 km/h es registraran a la província de Castelló i a Tarragona podran arribar fins als 90 km/h.

L'AEMET preveu que al Cantàbric oriental, Navarra i Pirineus, els cels seran nuvolosos o coberts amb precipitacions, que seran persistents al País Basc i nord-oest de Navarra. No es descarten ruixats a l'extrem nord-est de Catalunya i les Balears.

Amb motiu del front atlàntic que s'aproxima a la Península, també s'esperen precipitacions al nord-oest peninsular, que es podran estendre al final del dia a la resta del Cantàbric i, amb menys probabilitat, a altres zones del terç nord-oest.

En relació amb les temperatures diürnes, baixaran a les Balears i a les Canàries i també en alguns punts de la Comunitat Valenciana, com ara Castelló o Alacant. Les precipitacions seran en forma de neu a partir dels 1.400 o 1.600 metres a l'extrem nord peninsular i continuaran augmentant a mesura que avanci el dia.

Finalment, el vent bufarà de l'oest o nord-oest a la Península i a les Balears, mentre que a les Canàries bufaran del nord-est.