Publicat 19/8/2019 17:34:36 +02:00CET

El Vendrell (Tarragona) mostra la seva preocupació per l'estat de la parella de gegants robats

Gegants de la població del Vendrell (Tarragona)
AYUNTAMIENTO DE EL VENDRELL

TARRAGONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament del Vendrell (Tarragona) ha mostrat aquest dilluns la seva preocupació per l'estat de la parella de gegants robats en un remolc que es trobava en una nau municipal, i ha confiat que es puguin recuperar abans de la propera Fira de Santa Teresa, a l'octubre.

L'alcalde, Kenneth Martínez, ha assegurat que les comissaries de Mossos estan alertades del remolc i que s'estan analitzant càmeres de seguretat per poder determinar el recorregut que ha fet el remolc, ha informat el consistori en un comunicat.

El remolc, de més de 5 metres amb dibuixos dels gegants i capgrossos de la població, transportava la parella, que es diuen Salvador i Teresa, i l'alcalde ha demanat que els deixin en el millor estat possible.

Martínez, que ha apuntat que la principal línia d'investigació se centra en l'interès pel remolc, ha assegurat que el robatori és "un cop molt dur per a la població, pel seu valor material i també immaterial", i ha agraït les mostres de suport rebudes.

La regidora de Cultura, Sílvia Vaquero, ha subratllat la importància dels gegants, que daten del 1930, i ha apel·lat els autors del robatori a "reconèixer que són uns elements que formen part d'un poble i de la seva història".

el més llegit

 1. 1

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 2. 2

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 3. 3

  L'AMB reactiva l'aplicació d'aparcament metropolità

 4. 4

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 5. 5

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional