MADRID 13 juny (EUROPA PRESS) -
El director de 'La Vanguardia', Màrius Carol, ha donat a conèixer aquest dimecres que el Grup Godó està treballant en un model de pagament, un projecte de transformació "a un any vista".
"Nosaltres creiem que la premsa de qualitat és molt cara", ha defensat Carol durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu que ha tingut lloc a Madrid.
Així s'ha expressat el director de 'La Vanguardia' en ser preguntat sobre si és partidari o no del pagament per l'accés a l'edició digital de la premsa i quan cobrarà el diari pels seus continguts en línia.
El periodista ha contestat que el conseller delegat del grup, Carlos Godó, "està liderant per encàrrec" del president, Javier Godó, "un projecte de transformació a un any vista" per ressituar els mitjans en una nova perspectiva. "Si l'acabem abans, doncs abans".
El director de 'La Vanguardia' ha destacat que "té tota la lògica que la premsa de qualitat cal pagar-la". "Nosaltres, dins d'aquest pla, si hem de ser dels primers, serem dels primers", ha reblat el periodista.
Carol ha explicat que "l'única manera que aquest negoci se sostingui és fent pagar" el web de qualitat. "Posarem un mur... ho farem com ho han fet altres diaris com el 'Financial Times', com ho ha fet el 'New York Times', com ho ha fet 'The Washington Post', com ho va a fer 'The Wall Street Journal'", ha subratllat.
No obstant això, ha recalcat que "no caldrà pagar molt". "Ja ens hem acostumat a pagar per baixar-nos música i sèries", ha argumentat Carol, per després afegir que creu que no és una idea "de la qual tingui consciència" només la seva companyia.
"La resta de grups de comunicació importants, hi ha alguns presidents en aquesta taula, estan pensant el mateix, entre altres coses, perquè toca, perquè el món va per aquí", ha explicat.
"Jo crec que hem d'anar també al fet que l''univers Vanguardia', que serà més coses que la informació... La gent no pagarà només per la bona informació, pagarà per més coses, per formar part d'un 'univers' que li permetrà organitzar millor la seva vida", ha declarat.
Segons ha apuntat Carol, la crisi econòmica va arribar als mitjans de comunicació a Espanya acompanyada d'una crisi estructural.
"La tecnologia ha canviat la manera de relacionar-nos, però també de comunicar-nos", ha comentat, al mateix temps que ha indicat que "és indubtable que el model de negoci encara està per definir" a Espanya.
"Sabem que la informació fiable és cara. Estem convençuts que en un futur, no massa llunyà, caldrà pagar per llegir els millors webs, com passa en altres països. A 'The New York Times' li ha costat, però després d'uns quants anys té 2,8 milions de subscriptors digitals", ha afirmat, per després agregar que també "hi ha vida per al paper", encara que cal "seguir innovant en el tipus de continguts que els lectors voldran consumir".
D'aquesta forma, ha indicat que hi ha en marxa un projecte --liderat pel conseller delegat Carlos Godó-- "per definir un model de diari de qualitat, rendible i sostenible" que respongui, segons ha concretat, a les "necessitats actuals" dels seus lectors.
"Un repte apassionant en el qual volem que participin activament tots els qui treballem a 'La Vanguardia'", ha subratllat.
Màrius Carol ha estat presentat pel periodista Iñaki Gabilondo, qui ha definit 'La Vanguardia' com "un far i un mirall del que a Catalunya passa".
"Estem davant un testimoni de privilegi, en representació d'una organització periodística de privilegi a la qual crec que hauríem de demanar que vingués més per Madrid", ha afirmat Gabilondo.
A aquest esmorzar informatiu han assistit representants del món de la política com la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor; la ministra d'Administració Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet; la sotssecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy; i el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, així com directius dels mitjans de comunicació, entre d'altres.