Publicat 14/2/2020 16:15:37CET

El Vallès Oriental xifra en més de 13 milions d'euros els danys causats pel temporal Gloria

Zona propera a Riumar (Tarragona), al delta de l'Ebre, inundada por la borrasca Gloria.
FABIÁN A. PONS - Europa Press

GRANOLLERS (BARCELONA), 14 febr. (EUROPA PRESS) -

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha xifrat en 13,18 milions d'euros els danys provocats pel temporal Gloria, que va afectar Catalunya entre els dies 20 i 23 del passat mes de gener.

Es tracta d'una estimació que ha fet l'ens supramunicipal, d'acord amb la informació que van traslladar la trentena d'ajuntaments que l'integren, 25 dels quals han comptabilitzat desperfectes, segons ha informat l'organisme en un comunicat.

Els municipis més afectats han estat Cànoves i Samalús i Sant Pere de Vilamajor, que han xifrat els danys per un valor de tres milions d'euros aproximadament, així com Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera, que han superat el milió d'euros.

La resta de poblacions han previst uns desperfectes per sota del milió d'euros i en línies generals han detallat que els aspectes danyats en la via pública, que ha concentrat una bona part del càlcul total, suposen 9,67 milions d'euros.

L'àmbit urbà, amb 9,74 milions d'euros, ha estat el més afectat, mentre que l'àmbit agrícola s'ha avaluat en 2,14 milions d'euros, unes xifres, tal com ha indicat el Consell Comarcal del Vallès Oriental, que ha traslladat a la Generalitat perquè "en el cas" que s'obri alguna línia d'ajuda puguin beneficiar-se.

Contador