Publicat 06/05/2021 11:45

El Vall d'Hebron prova l'eficàcia d'un filtre sanguini per tractar infeccions com la covid-19

El Vall d'Hebron prova l'eficcia d'un filtre sanguini.
VALL D'HEBRON

Funciona de manera semblant a una hemodilisi

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona s'ha convertit en el primer centre europeu que inclou pacients en dos assaigs clínics que provaran l'eficcia d'un nou filtre sanguini per tractar infeccions com la covid-19 o la spsia.

Aquest sistema, que es coneix com Seraph 100, és capa d'unir-se als microorganismes de la sang i disminuir la quantitat de virus o bacteris, i ara se n'estudiar la capacitat per millorar l'evolució clínica dels pacients que tenen la infecció, ha informat el centre en un comunicat.

Aquesta tecnologia l'ha desenvolupada ExThera Medical i la va provar l'Agncia de Projectes de Recerca Avanats de Defensa dels Estats Units, i ara es validar a Espanya al Vall d'Hebron i a l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid, juntament amb l'empresa Cardiolink.

El sistema es basa en el fet que, de vegades, la gravetat de les infeccions s'associa a la quantitat de patgens que hi ha a la sang, perqu implica una resposta immunitria sistmica molt intensa.

El cap del Servei de Medicina Intensiva del Vall d'Hebron, Ricard Ferrer, ha assegurat: el sistema "és capa de reduir la crrega viral en sang. Ara, en el cas de la covid-19, volem estudiar si eliminar el Sars-CoV-2 de la sang és suficient per disminuir la gravetat dels pacients".

Els estudis que s'han dut a terme fins ara han observat que en determinats casos aquest sistema pot millorar la funció pulmonar i la saturació d'oxigen en pacients amb covid-19 que estaven crítics.

El filtre Seraph 100 consisteix en un conjunt de petites partícules formades per un material semblant a l'heparan sulfat de les cllules, i s'ha demostrat que molts tipus de patgens, com el Sars-CoV-2, es poden unir al filtre de la mateixa manera que s'hi uneixen les cllules.

La tecnologia funciona de manera semblant a un sistema d'hemodilisi, filtrant la sang perqu els microorganismes s'uneixin al filtre i s'eliminin del torrent sanguini, i l'hospital assegura que amb una sessió de 4-6 hores n'hi hauria prou per netejar gran part dels patgens.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés