Actualitzat 17/04/2015 15:54 CET

Vall d'Hebron converteix en individuals totes les habitacions per a parteres

La dtora.Asist.Del Vall d'Hebron, A.Ochoa de Echagüen, y el gerente V.Martínez
Foto: EUROPA PRESS

Comença un nou sistema per millorar l'organització, especialment a Urgències

   BARCELONA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

Les habitacions per a parteres de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona passaran de ser dobles a individuals a partir de la primera setmana de maig, després d'una "reorganització sense costos afegits que persegueix millorar la confortabilitat de les pacients".

   Ho han explicat aquest divendres en una trobada amb els mitjans el nou gerent del centre, Vicenç Martínez Ibáñez, i la directora assistencial, Anna Ochoa de Echagüen, que han afirmat que aquesta estratègia permetrà que les parteres "puguin estar més còmodes en un moment tan íntim".

   Això serà possible perquè es reorganitzaran les tres plantes de l'Àrea Maternoinfantil: "Una sencera es destinarà a habitacions individuals i la resta a una altra activitat, com cirurgia, de manera que simplement s'està parlant d'una reorganització, sense obres ni costos afegits", ha dit Ochoa de Echagüen.

   Ha admès que "si els naixements no s'haguessin reduït, no es podria emprendre una mesura d'aquest tipus, però tampoc és normal que el centre segueixi amb la mateixa estructura que quan es feien 500 parts més", i ha xifrat en uns 3.000 els que atén actualment.

   Aquesta iniciativa s'emmarca en la "important reestructuració" que està impulsant el nou equip directiu del centre, que té l'objectiu que els pacients estiguin més còmodes, no esperin tant i se sentin protagonistes de l'acció que es porta a terme, així com de potenciar la participació dels professionals.

   Martínez ha destacat que, per aconseguir aquesta meta, el centre ha començat a organitzar-se "en processos dirigits als pacients i en coordinació amb els equips de primària i sociosanitaris de l'entorn", cosa que ha batejat com una estratègia de salut integral.

GRUPS DE TREBALL

   Martínez ha fet especial èmfasi a Urgències de l'Àrea General: "Hem començat una nova forma de funcionar d'acord amb grups, amb treballadors que proposaran models de funcionament després d'analitzar i detectar el que pot millorar-se".

   D'aquesta manera, "seran ells mateixos els que decidiran la manera de treballar i se sentiran part del procés", ha celebrat, i ha concretat que els grups es reuniran cada dues setmanes per anar incorporant noves estratègies de funcionament d'acord amb la realitat de cada moment.

   "L'objectiu és que els pacients no hagin d'esperar-se tant i que treballem en un bon ambient", ha dit, i ha defensat que d'aquesta manera s'aconseguirà una metodologia de treball àgil amb menors esforços.

   Ochoa de Echagüen ha defensat que "abans d'estiu" ja es podran notar millores en el funcionament del centre, i ha avançat que també es crearan grups específics amb els veïns per conèixer les seves propostes i queixes.

   Una altra de les mesures de reestructuració és la de programar les recollides dels fàrmacs de dispensació hospitalària per evitar cues, ja que fins ara no es donava una hora concreta als pacients.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés