El vaixell de rescat 'Alex' atraca sense incidents al port de Lampedusa

Publicat 6/7/2019 17:25:59CET
Vaixell 'Alex' de la ONG de rescat de migrants Mediterránea
MEDITERRANEA

MADRID, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El vaixell de salvament 'Alex' de l'ONG Mediterranea Saving Humans, ha atracat sense incidents aquest dissabte al port italià de Lampedusa amb 41 migrants rescatats a bord, segons les imatges captades pel mitjà italià 'Local Team'.

El Govern italià havia exhortat al vaixell que s'abstingués d'entrar a port, però la tripulació va ignorar l'ordre per tractar-se d'un cas d'extrema necessitat.

"Donada la intolerable situació d'higiene i salut a bord de l''Alex' s'ha declarat un 'estat de necessitat' i es dirigeix al port de Lampedusa, l'únic lloc possible per al desembarcament", segons ha fet saber en el seu compte de Twitter.

L'ONG s'ha negat a acatar l'ordre del Govern italià per desembarcar a Malta en indicar que el viatge, d'11 hores de durada, seria massa llarg i perillós.

Mediterrània explica que han passat la nit del divendres al dissabte intentant coordinar-se amb els centres de coordinació de rescats de Malta i d'Itàlia i "ha quedat palès que navegar fins a La Valletta en les condicions actuals implicaria posar en greu perill la salut i seguretat de les persones a bord de l''Alex'".