Publicat 11/8/2019 18:54:29 +02:00CET

El vaixell Open Arms sol·licita a Itàlia l'evacuació de tres migrants a bord per urgència mèdica

Europa.- Bruselas sigue sin recibir una petición formal para coordinar el desembarco de los migrantes del Open Arms
OLMO CALVO - OPEN ARMS

MADRID, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

El vaixell de rescat de l'ONG Open Arms ha demanat aquest diumenge a les autoritats italianes l'evacuació de tres migrants rescatats pel navili "amb diagnòstics que requereixen atenció mèdica especialitzada", segons ha informat l'organització en el seu compte de Twitter.

"Estem a l'espera de confirmació per part d'autoritats italianes, per ser el port segur més proper" al vaixell, ha afegit l'organització.

El vaixell de l'ONG va rescatar la matinada del divendres al dissabte 39 migrants i refugiats més, pels quals ja són 160 les persones que esperen a bord el seu desembarcament en un port segur des de fa deu dies, ha informat l'organització.

Les autoritats malteses han accedit a permetre el desembarcament només de les 39 últimes persones rescatades, cosa "inadmissible" en opinió de l'organització, en la mesura en què no implica fer-se càrrec de les 121 restants. Aquesta disparitat "ha generat seriosos problemes de seguretat a coberta".

El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ja ha advertit que no permetrà que atraqui a Itàlia, dies després que el Parlament avalés un decret que eleva fins a un milió d'euros les multes per a les ONG que entrin en aigües italianes sense permís de les autoritats.

L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) calcula que, en el que va d'any, més de 840 persones han perdut la vida al Mediterrani, entre elles unes 576 que intentaven arribar a les costes d'Itàlia o Malta.