Publicat 30/8/2020 10:52:05 +02:00CET

El vaixell 'Louise Michel' trasllada tots els migrants que transportava el 'Sea-Watch 4'

El vaixell de rescat 'Louise Michel' finançat i pintat per Banksy
TWITTER @MVLOUISEMICHEL

   MADRID, 30 ago. (EUROPA PRESS) -

   El vaixell de rescat 'Louise Michel', finançat per l'artista de carrer Banksy, ha traslladat els gairebé 200 migrants que transportava un altre vaixell de salvament, el 'Sea-Watch 4', després que necessités en les últimes hores de la intervenció de la Guàrdia Costiera italiana per desallotjar part dels seus passatgers per sobrecàrrega a la coberta.

   "Acabem de transferir tots els nostres convidats al 'Sea-Watch 4', que ara porta 350 persones a bord", ha explicat la tripulació del vaixell al seu compte de Twitter. El 'Sea-Watch 4' ja albergava a uns 200 migrants d'una operació anterior.

   No obstant això, la situació encara no s'ha solucionat, ja que cap dels dos vaixells ha rebut permís per desembarcar en port segur. "Exigim un lloc segur per atracar. Ara", ha afegit el 'Louise Michel', que ha informat que entre els migrants hi ha un mort, que va perdre la vida durant l'operació inicial de rescat.

   El dissabte el 'Louise Michel' va fer una trucada de socors en no poder navegar per estar sobrecarregat amb més de 200 persones salvades en les últimes hores al Mediterrani Central, dels quals 49 van ser traslladats per la guàrdia costanera italiana.

   Són 32 dones, 13 nens i 4 homes de les famílies dels migrants considerats com "més vulnerables", que van ser traslladats a bord del vaixell de rescat oficial italià, una llanxa costanera que ha partit des del port de Lampedusa.

    El 'Louise Michel' va detectar el divendres a la zona marítima maltesa un bot pneumàtic que transportava uns 130 migrants. Van ser traslladats al vaixell, on ja hi havia altres persones rescatades.

SOL·LICITUD D'AJUDA

   Donat el pes en coberta i a l'empitjorament previst de les condicions meteorològiques marines a la zona, el 'Louise Michel' es va posar en contacte amb el centre nacional d'auxili de la Guàrdia Costera de Roma, sol·licitant la intervenció d'actius navals per brindar assistència.

   L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) i l'Alt Comissionat per als Refugiats de Nacions Unides (ACNUR) havien demanat hores abans el desembarcament immediat dels més de 400 migrants en el petrolier danès 'Maersk Etienne' i en els vaixells de rescat 'Louise Michel' i 'Sea-Watch 4'.

   "L'imperatiu humanitari de salvar vides no ha de ser penalitzat ni estigmatitzat, especialment en absència d'esforços dedicats dirigits per l'Estat", han mantingut ambdues organitzacions en un comunicat conjunt.

   "La falta d'acord sobre un mecanisme de desembarcament regional, sol·licitat durant molt temps per l'OIM i ACNUR, no és una excusa per negar a les persones vulnerables un port segur i l'assistència que necessiten, com ho exigeix el Dret Internacional", afegeixen.

Contador