Publicat 29/10/2019 13:16:31CET

La vaga universitària s'inicia amb bloquejos a la UPF i la UPC de Manresa

Bloquejats els accessos de la UPF i tensió entre estudiants davant una de les portes per protestes després de la sentència de el 1-O
EUROPA PRESS

Normalitat a la UB i la UAB

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

La vaga indefinida universitària que ha convocat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s'ha iniciat aquest dimarts amb bloquejos als campus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona i al campus de la Politècnica de Catalunya (UPC) de Manresa (Barcelona).

D'altra banda, l'activitat acadèmica es desenvolupa amb normalitat a la Universitat de Barcelona (UB) i a l'Autònoma de Barcelona (UAB), on un grup d'estudiants ha tallat l'AP-7 durant un quart d'hora.

Els accessos als edificis dels campus de la UPF es troben bloquejats des de primera hora d'aquest dimarts, i s'han produït moments de tensió entre estudiants en una de les portes d'accés entre els favorables a la vaga i els qui volien accedir a la universitat.

Un grup d'estudiants a favor de la vaga han passat la nit al campus de la Ciutadella i, el matí d'aquest dimarts, diversos estudiants que volien fer classe han saltat la reixa --que, quan hi ha vaga convocada, es tanca i que en aquest moment s'ha obert--.

A més a més, desenes d'estudiants i professors es troben al pati d'accés, i alguns dels alumnes mostren el seu suport a la possibilitat de l'avaluació única i d'altres mostren la seva voluntat d'assistir a classe i, al seu parer, la "irresponsabilitat" de la universitat.

La UPF ha recomanat en un tuit que ha recollit Europa Press no acudir per qüestions de seguretat al campus de Ciutadella fins que no es normalitzi la situació "a causa de la situació de bloqueig total".

En el cas de la UPC, un grup d'estudiants ha dormit a l'escola de Manresa i n'ha bloquejat l'accés, i s'han produït enfrontaments verbals amb un grup d'estudiants que volia assistir a classe.

A les escoles de Barcelona, hi ha hagut normalitat en les d'Informàtica, Industrials, Arquitectura i Matemàtiques, així com en la d'Òptica de Terrassa (Barcelona) --en la d'Enginyeria Aeroespacial i Audiovisual el seguiment és del 60% i al campus de Vilanova d'un 25%--.