Publicat 20/02/2015 14:37

La UVic-UCC treballa en la creació d'una facultat de Medicina amb finançament privat

La UVic-UCC trabaja en la creación de una facultad de Medicina
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

La Universitat de Vic (UVic)-Universitat Central de Catalunya (UCC) està treballant en la creació d'un facultat de Medicina, una "proposta estratègica per al territori" que està previst que es financi de manera privada i que està en espera de ser aprovada pel Ministeri d'Educació.

Aquest és un dels projectes presentats aquest divendres a l'acte de balanç del primer aniversari de la UVic-UCC, al qual han assistit el conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell; el rector del centre, Jordi Montaña; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.

El rector ha explicat que el projecte està "molt avançat" i els espais que ha d'ocupar el centre ja estan preparats, a més de tenir el suport del Govern, el teixit empresarial i social del territori, la xarxa assistencial sanitària i el Col·legi de Metges de Catalunya.

La facultat s'ubicarà al recinte Can Baumann de Vic, una antiga fàbrica de pells que ha estat cedida pel consistori, i podria començar a impartir aquests estudis a partir del curs 2016-2017, segons preveu la universitat, però dependrà de l'aprovació de l'Estat.

Serà un centre extern adscrit a la UVic-UCC amb "un alt nivell d'excel·lència professional en valors i competències", vocació internacional i una oferta docent diferenciada amb la finalitat de dotar de prestigi les Ciències de la Salut d'aquesta universitat.

Segons la UVic-UCC, l'impacte econòmic de la implantació d'aquests nous estudis pot representar uns 22 milions d'euros, xifra equivalent al 0,3% del PIB de les comarques d'Osona i el Bages (Barcelona), i també preveu que generi una important creació neta d'ocupació.

PRIMER ANIVERSARI

Montaña ha afirmat que la UVic-UCC és un "projecte estratègic de país" que ofereix un nou model d'universitat amb òrgans de gestió més flexibles i que busca ser una universitat global molt internacionalitzada per atreure talent, però sense perdre les arrels.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet un balanç positiu d'aquest primer any de vida perquè el centre fa que la Catalunya central tingui "una universitat amb un projecte professional i un horitzó molt clar per tenir un paper estratègic a Catalunya".

Es tracta d'una estructura universitària creada el gener del 2014 després de l'acord entre la Federació Universitària Balmes (FUBalmes) i la del Bages (FUBages), que suma 7.455 alumnes, 863 professors, 34 graus, 11 màsters i 10 programes de doctorat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés