Publicat 7/6/2019 16:51:00 +02:00CET

Ustec·Stes demana la dimissió de Bargalló després d'"un any decebedor"

Bargalló crida a repensar el disseny dels centres educatius
EUROPA PRESS - Archivo

El manteniment de la retallada a professors més grans de 55 anys, "la gota que fa vessar el got"

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

Ustec·Stes ha demanat aquest divendres la dimissió del conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, després d'"un any decebedor" en què, segons el sindicat, no ha revertit cap de les retallades implementades a la crisi.

En un comunicat, el sindicat majoritari a la pública ha remarcat que la "gota que ha fet vessar el got de la paciència" ha estat la proposta d'aquest divendres del Govern de mantenir que el professorat més gran de 55 anys no pugui reduir-se l'horari lectiu.

Les fonts de la Conselleria d'Educació de la Generalitat han assegurat a Europa Press que s'ha comunicat als sindicats en una taula sectorial que l'increment del professorat per compensar la reducció d'una hora lectiva als més grans de 55 anys "no es pot fer" amb pròrroga pressupostària, com ja va passar l'any passat.

Ustec·Stes ha remarcat que Bargalló "no ha eliminat cap de les retallades més essencials implementades amb l'excusa de la crisi", i ha enumerat que no s'ha revertit l'hora lectiva que resta als docents, no s'ha passat els terços de jornada a mitja jornada i no s'ha establert un calendari de recuperació.

Ha lamentat que Bargalló "sempre s'ha excusat en l'absència d'un pressupost" que, segons Ustec·Stes, es pot revertir mitjançant el recurs legal del decret-llei, i ha criticat el seu paper en el Pacte contra la Segregació Escolar, amb febles i inconcrets compromisos.

Ustec·Stes ha censurat, al seu parer, l'"actitud antidemocràtica" i opacitat en modificar el calendari escolar i posar fi a les proves extraordinàries de setembre, i el caos organitzat després de la resolució publicada sobre la Formació Professional.

El sindicat creu que la resolució és una "iniciativa de reforma per la porta de darrere", i ha recordat que també han demanat la dimissió del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat, Joan Lluís Espinós.

Ha afirmat que esperaven un "mínim de sensibilitat" amb l'ensenyament públic de Bargalló, però que s'ha equivocat, i ha demanat que faci un pas al costat i s'esculli a un responsable d'educació que prengui decisions en la reversió de les retallades i no faci servir excuses de mal pagador.