Publicat 25/8/2020 20:06:17 +02:00CET

Ustec·Stes creu necessari millorar les mesures i CC.OO. veu "molt soroll"

Aula, Classe, Alumnes, Guarderia, Escola, Col·legi, Nens
EUROPA PRESS - Archivo

   BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

   El sindicat docent Ustec·Stes ha considerat aquest dimarts que és necessari millorar les mesures anunciades per les consellerias de Salut i d'Educació de la Generalitat sobre la tornada a les aules, i CC.OO. de Catalunya ha dit que la presentació ha estat "molt soroll per no res".

   En declaracions a Europa Press, el portaveu d'Ustec·Stes, Ramon Font, ha dit que hi ha "canvis positius, però no suficients", i ha considerat que són pocs mig milió de test per més d'1,5 milions de persones de la comunitat educativa.

   També ha assegurat no entendre perquè la mascareta no és obligatòria a les escoles a partir dels 6 anys quan l'és al carrer, i ha dit que les reduccions previstes no són de ràtio sinó de grups, la qual cosa incidirà en pèrdua d'especialistes i atenció a la diversitat.

   El secretari de la Federació d'Educació de CC.OO. de Catalunya, Manel Pulido, ha assenyalat en una sèrie de tuits recollits per Europa Press que les mesures anunciades són "molt soroll per no res", i ha lamentat no ser convocats a una taula negociadora abans.

   Ha dit compartir el discurs de la necessitat d'escolarització presencial per la importància de l'educació, però ha dit que el Govern ha de "establir les prioritats al pressupost i no en els discursos", i ha lamentat que no s'incrementi el nombre de docents ni s'hagi introduït la figura de la infermera escolar.

   La Intersindical·CSC ha assegurat en un tuit recollit per Europa Press que la voluntat de reduir grups és important en la situació actual, però que són necessàries "concrecions" per tenir un inici de curs segur.

   El president de Fapel, Josep Manuel Prats, ha preguntat al Govern si s'inclou a les escoles concertades en el mig milió de proves que es realitzaran, qui pagarà les despeses addicionals de neteja, personal auxiliar i monitors i quin impacte tindrà en l'horari lectiu les entrades i sortides escalonades i la ventilació i neteja d'aules.

   Aquesta federació de pares ha apel·lat a la responsabilitat personal de cada integrant de la comunitat educativa, especialment de les famílies, amb una conducta d'autoprotecció i de protecció dels altres, sobretot amb els fills fos de l'àmbit escolar per "evitar contagis i propagacions".

Contador

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 3. 3

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat