Publicat 16/12/2015 18:29

La URV estudia els efectes de la fruita seca en la qualitat de l'esperma

TARRAGONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona coordina un projecte per comprovar els efectes de la fruita seca en la qualitat de l'esperma, ha informat el centre.

L'estudi, de dos anys de durada, analitzarà paràmetres moleculars de l'esperma com la inflamació i l'oxidació, i s'avaluarà amb un centenar de voluntaris d'entre 18 i 35 anys, dels quals la meitat consumiran 60 grams de fruita seca diaris.

El treball ja s'ha iniciat amb els primers voluntaris que han fet la primera visita i es portarà a terme tant a l'Hospital Sant Joan de Reus, la Unitat de Nutrició Humana de la URV i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El consum de fruita seca i el seguiment serà de 14 setmanes, que coincideix amb dos cicles espermàtics --cada cicle és de 42 dies--, i els paràmetres que s'avaluaran inclouen la vitalitat, la morfologia, la quantitat i qualitat d'espermatozoides, la fragmentació de l'ADN espermàtic i l'estabilitat cromosòmica.

L'estudi està finançat per una convocatòria de l'International Nut and Driet Fruit Council (INC), que busca projectes per analitzar l'efecte de la fruita seca en la salut.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés