Publicat 4/2/2020 18:01:23 +01:00CET

La URL investeix doctora 'honoris causa' l'arquitecta Anne Lacaton

L'arquitecta Anne Lacaton.
URL

BARCELONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Ramon Llull (URL) ha investit aquest dimarts doctora 'honoris causa' l'arquitecta, cofundadora de l'estudi Lacaton & Vassal i Premi Mies van der Rohe 2019, Anne Lacaton, ha informat l'universitat en un comunicat.

En el seu discurs, l'arquitecta ha recordat que, un cop va acabar els estudis, va anar una temporada a l'Àfrica amb el seu marit, Jean Philippe Vassal, i allà va descobrir "una altra forma de pensar, una altra forma d'arquitectura" més propera al clima i més espontània i va descobrir el significat de la paraula 'habitar' com a valor principal de l'arquitectura.

Lacaton i Vassal van fer el seu primer projecte de casa el 1992, la casa Latapie, i entre les seves conviccions i els seus principis es troba la construcció de l'espai des de dins, l'ús els recursos naturals, l'ús de la quantitat mínima de matèria possible, la incorporació dels elements existents, el poder de la transformació i l'aprofitament al màxim del pressupost, entre d'altres.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui