Publicat 15/07/2019 18:14CET

La UPF recupera el 'Diari de Barcelona' com a mitjà multicanal fet per estudiants

La UPF recupera la capalera 'Diari de Barcelona'
UPF

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) recuperar a partir de la primavera de 2020 la histrica capalera 'Diari de Barcelona' com un mitj multicanal fet i concebut per estudiants, fruit d'un acord amb l'Ajuntament de la capital catalana.

D'aquesta manera, es convertir en una de les primeres universitats europees en tenir un mitj de comunicació diari fet pels estudiants, ha informat la universitat aquest dilluns en un comunicat.

Es tracta d'una iniciativa del grau en Periodisme, que es dur a terme conjuntament amb els graus de Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques, a més d'altres graus i msters de la universitat.

El mitj, que sortir diriament en format digital, vol convertir-se en un referent informatiu per a tota la ciutadania, per prestar especial atenció per arribar a una generació de joves amb edats compreses entre els 16 i els 30 anys.

El projecte s'ha presentat aquest migdia a la sala Nau del campus de Poblenou en el marc d'un acte que ha comptat amb la presncia del rector de la UPF, Jaume Casals.

També ha intervingut el deg de la Facultat de Comunicació, Jordi Balló: "A la UPF els projectes de creació dels estudiants van acompanyats i aix afavoreix la seva veu".

"Plantegem iniciatives innovadores, com és el projecte del 'Diari de Barcelona', com una manera de contribuir a la modificació de l'entorn, per canviar l'estat de les coses", ha afegit.

Els estudiants del grau de Periodisme, a través de l'assignatura Taller Integrat de Periodisme, seran els principals provedors de contingut del 'Diari de Barcelona'.

També participaran estudiants d'altres estudis, especialment de Comunicació Audiovisual i de Publicitat i Relacions Públiques, els professors de l'assignatura, així com els responsables del mitj, vetllaran per la bona edició dels continguts.

El 'Diari de Barcelona' ser produt a la redacció integrada de la UPF i es convertir en una plataforma digital que podr contenir diverses modalitats de comunicació: diari digital, amb textos i fotografies; documents videogrfics i sonors en algunes de les informacions; radio en format podcast, emissió en directe per 'streaming'; televisió per IP, i nous formats periodístics digitals.

A partir de setembre de 2019, un grup d'estudiants seran els encarregats de conceptualitzar el diari digital, juntament amb professors i responsables de la coordinació del mitj, a través del seu treballs de final de grau.

MIRADA LOCAL

La seva vocació és ser un mitj de comunicació amb una mirada en l'mbit local, tractar específicament les informacions de Barcelona i Catalunya, per també amb una atenció rellevant a les notícies del conjunt d'Espanya, d'Europa i de la resta del món.

L'actualitat ser un element important, per es prioritzar l'aprofundiment de les informacions i, sobretot, la seva línia temtica, que estar orientada als joves.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés