Publicat 15/7/2019 18:14:28 +02:00CET

La UPF recupera el 'Diari de Barcelona' com a mitjà multicanal fet per estudiants

La UPF recupera la capçalera 'Diari de Barcelona'
UPF

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) recuperarà a partir de la primavera de 2020 la històrica capçalera 'Diari de Barcelona' com un mitjà multicanal fet i concebut per estudiants, fruit d'un acord amb l'Ajuntament de la capital catalana.

D'aquesta manera, es convertirà en una de les primeres universitats europees en tenir un mitjà de comunicació diari fet pels estudiants, ha informat la universitat aquest dilluns en un comunicat.

Es tracta d'una iniciativa del grau en Periodisme, que es durà a terme conjuntament amb els graus de Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques, a més d'altres graus i màsters de la universitat.

El mitjà, que sortirà diàriament en format digital, vol convertir-se en un referent informatiu per a tota la ciutadania, però prestarà especial atenció per arribar a una generació de joves amb edats compreses entre els 16 i els 30 anys.

El projecte s'ha presentat aquest migdia a la sala Nau del campus de Poblenou en el marc d'un acte que ha comptat amb la presència del rector de la UPF, Jaume Casals.

També ha intervingut el degà de la Facultat de Comunicació, Jordi Balló: "A la UPF els projectes de creació dels estudiants van acompanyats i això afavoreix la seva veu".

"Plantegem iniciatives innovadores, com és el projecte del 'Diari de Barcelona', com una manera de contribuir a la modificació de l'entorn, per canviar l'estat de les coses", ha afegit.

Els estudiants del grau de Periodisme, a través de l'assignatura Taller Integrat de Periodisme, seran els principals proveïdors de contingut del 'Diari de Barcelona'.

També participaran estudiants d'altres estudis, especialment de Comunicació Audiovisual i de Publicitat i Relacions Públiques, els professors de l'assignatura, així com els responsables del mitjà, vetllaran per la bona edició dels continguts.

El 'Diari de Barcelona' serà produït a la redacció integrada de la UPF i es convertirà en una plataforma digital que podrà contenir diverses modalitats de comunicació: diari digital, amb textos i fotografies; documents videogràfics i sonors en algunes de les informacions; radio en format podcast, emissió en directe per 'streaming'; televisió per IP, i nous formats periodístics digitals.

A partir de setembre de 2019, un grup d'estudiants seran els encarregats de conceptualitzar el diari digital, juntament amb professors i responsables de la coordinació del mitjà, a través del seu treballs de final de grau.

MIRADA LOCAL

La seva vocació és ser un mitjà de comunicació amb una mirada en l'àmbit local, tractarà específicament les informacions de Barcelona i Catalunya, però també amb una atenció rellevant a les notícies del conjunt d'Espanya, d'Europa i de la resta del món.

L'actualitat serà un element important, però es prioritzarà l'aprofundiment de les informacions i, sobretot, la seva línia temàtica, que estarà orientada als joves.