La UPF oferirà un sistema d'avaluació extra i negocia amb els 140 tancats

Actualitzat 29/10/2019 16:14:09 CET
El rector Jaume Casals (UPF)
EUROPA PRESS

Veu "injustificables les barricades" per impedir l'accés als edificis

BARCELONA, 29 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona oferirà un sistema d'avaluació extra adaptat a tots els estudiants que vulguin acollir-se, segons ha anunciat el rector, Jaume Casals, i negocia el desbloqueig amb els 140 alumnes tancats als campus.

En roda de premsa aquest dimarts, Casals ha dit que la proposta és equivalent o "millora" l'avaluació única que volen els estudiants tancats, i inclourà particularitats de cada estudi i fins i tot de cada estudiant.

Ha assegurat que l'avaluació única "no expressa la millor opció ni pels quals la reivindiquen", i que amb aquesta proposta que fa a l'alumnat també sabran si la reclamació d'aquest tipus de sistema és una veritable reivindicació.

Ha advocat perquè sigui en la plataforma de la universitat on es negociï aquest tipus d'aspectes i no com si aquest espai fos com "un antre" després dels bloquejos d'accessos.

Ha augurat que serà "molt minoritari" el nombre d'estudiants que s'acolliran a aquest sistema d'avaluació extra perquè l'alumnat de la UPF està acostumat a un altre tipus d'organització de la docència.

Ha subratllat que seran atesos tots els casos que ho sol·licitin i els seus drets seran respectats sense perjudicar la seva vida acadèmica, i ha afirmat que no pot ser una norma general perquè existeixen alumnes que "de cap manera" volen l'avaluació única.

140 TANCATS

La universitat està negociant amb els 140 estudiants que continuen tancats -70 al campus Ciutadella, 40 a Poblenou i 30 a Campus Mar- per desbloquejar la situació i permetre el normal desenvolupament de l'activitat acadèmica.

Ha considerat "injustificables les barricades" amb cadires, taules i altres materials en els accessos als edificis de la UPF, i ha reclamat que es respectin els drets d'aquells estudiants que volen assistir a classe.

Casals ha advocat perquè s'aixequin els bloquejos i no sigui "caixa de ressonància d'un grup minoritari", recordant que són 140 tancats d'un total de 15.000 alumnes de la UPF.

Des del SEPC Ciutadella, han assegurat que estan en reunions amb la universitat i que reclamen l'avaluació única per als estudiants que la vulguin exercir.

CAMPUS CIUTADELLA

Sobre la tensió al campus Ciutadella entre un grup d'estudiants que estaven tancats després de passar la nit -la majoria d'ells encaputxats- i un altre que volia entrar després d'haver saltat el reixat tancat, ha dit que "ha anat fatal. No pot anar pitjor".

Aquest episodi, que ha portat al fet que desenes de persones es congreguessin al campus a l'espera de la resolució, ha provocat tot tipus d'opinions.

Un altre estudiant ha qualificat de "vergonya" que el rector permeti el bloqueig i que ofereixi propostes, i la presidenta de S'ha Acabat, Julia Moreno, ha qualificat d'irresponsabilitat de la universitat que no es garanteixi l'accés a classe.

La vaga indefinida universitària s'ha iniciat aquest dimarts amb bloquejos als campus de la UPF i de Manresa (Barcelona) de la Politècnica de Catalunya (UPC), i normalitat a la Universitat de Barcelona (UB), l'Autònoma de Barcelona (UAB) i la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tres camions xoquen a l'altura del desviament de l'AP-7 a Figueres (Girona)

 5. 5

  La Generalitat avisa que les pitjors hores del temporal es produiran entre dimarts i dimecres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista