Actualitzat 3/4/2019 16:59:24 +00:00 CET

La UPC obre un centre d'investigació en intel·ligència artificial

La UPC obre un centre d'investigació en intel·ligència artificial
UPC

BARCELONA, 3 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha creat un centre d'investigació en ciència de dades intel·ligent i intel·ligència artificial (Ideai), que compta amb sis grups consolidats, més de 50 investigadors a temps complet i 150 doctorands i estudiants de master.

En un comunicat aquest dimecres, l'universitat ha explicat que es tracta d'un centre sense parets que crearà un ecosistema investigador, en què participen investigadors que actualment treballen en una trentena de projectes, i coincideix amb la participació de la UPC en el projecte europeu d'intel·ligència artificial AI4EU.

L'activitat d'investigació de l'Ideai-UPC es focalitzarà en àmbits com la societat digital; la salut, el benestar i la inclusió; l'educació; la indústria 4.0; l'economia; la innovació; els recursos energètics; l'ètica i el talent.

S'inclouen projectes com una eina online que tracta d'implantar una simbiosi d'accions a diversos polígons industrials, un sistema que genera automàticament un intèrpret per a persones sordes per mitjà de vídeos online, i una sala intel·ligent capaç de comunicar-se amb l'entorn.

Els grups investigadors acumulen més de 800 articles de revistes publicats i que han participat en més de 300 projectes d'investigació i transferència tecnològica amb una mitjana de gairebé un milió d'euros en els darrers quatre anys.