Publicat 10/8/2019 10:48:00 +02:00CET

Uns cent morts per les inundacions provocades pel monsó a l'Índia

India.- Unos cien muertos por las inundaciones provocadas por el monzón en India
REUTERS / STRINGER .

KOCHI/BANGALORE (l'Índia), 10 ago. (Reuters/EP) -

Almenys 95 persones han perdut la vida i diversos centenars de milers han hagut d'abandonar les seves llars per les fortes pluges monsòniques i els corriments de terra registrats en els últims dies als estats de Karnataka, Kerala i Maharashtra, segons un nou balanç difós aquest dissabte.

Només a l'estat de Kerala, escenari d'uns 80 corriments de terra, han perdut la vida almenys 42 persones i més de 100.000 han estat evacuades. El ministre principal, Pinarayi Vijayan, ha anunciat l'obertura de la presa de Banasurasagar, al districte de Wayanad, per evitar una tragèdia encara major.

A Karnataka han mort almenys 24 persones i el ministre principal, B.S. Yeddyurappa, ja considera el temporal el més greu sofert per aquesta zona en gairebé mig segle. Més de mil pobles han quedat inundats i unes 200.000 persones han estat evacuades, segons les autoritats, que han habilitat més de 600 campaments.

A Maharashtra han mort 29 persones més, estat on es troba Bombai, per incidents atribuïts a les pluges durant aquesta última setmana.

La temporada de pluges que comença al juny i es perllonga fins a setembre agrupa el 70 per cent de les pluges a l'Índia. Encara que és un moment clau per a l'agricultura, també té el potencial de provocar greus danys, com va quedar de manifest l'any passat amb més de 200 morts a Kerala.