Uns 500 estudiants es manifesten a Barcelona contra la "repressió"

Publicat 31/10/2019 15:27:10CET
500 estudiants es manifesten al centre de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

Mig miler d'estudiants universitaris i de secundària convocats pel Sindicat d'Estudiants (ES) es manifesten aquest dijous al centre de Barcelona contra la "repressió" després de la sentència de l'1-O i per reclamar la convocatòria d'una vaga general.

Amb les pancartes 'Per la república dels treballadors i el jovent. Som la revolució!' i 'Per una vaga general de 48 hores', els manifestants han corejat consignes com 'Els carrers seran sempre nostres', 'Llibertat preses polítiques', 'Si no hi ha justícia, no fem classe', 'Això no és justícia, és una venjança', '1-O ni oblit ni perdó' i crits d'independència i a favor d'una vaga general.

Tot i que la manifestació surt des de la plaça Universitat, l'acampada de joves ha programat activitats com ara taules de debat, una xerrada de Sanitaris per la República i un vermut.

La manifestació ha discorregut fins a la plaça Sant Jaume i quan ha passat per la Prefectura Superior de Policia, a Via Laietana, s'han corejat consignes com 'Som gent de pau', 'Aquest edifici serà una biblioteca' i 'Fora les forces d'ocupació', i han llançat dos ous als furgons policials que custodiaven l'edifici, sense més incidents.

VAGA GENERAL

La portaveu del Sindicat d'Estudiants (SE), Coral Latorre, ha reivindicat abans de l'inici de la manifestació la mobilització estudiantil i juvenil en un "paper de primera línia" contra la sentència de l'1-O, i ha apostat perquè s'hi sumin els treballadors amb la convocatòria d'una vaga general de 48 hores.

Ha apostat per una mobilització "ascendent", el primer pas de la qual sigui aquesta vaga general, i ha explicat que l'ha plantejat a sindicats com la Intersindical-CSC i IAC -que van convocar la del passat 18 d'octubre-, però els han traslladat que "de moment no convocaran aquestes accions".

Latorre ha assegurat que hi ha un "seguiment massiu" als instituts de la vaga estudiantil, que ha xifrat entre aquest dimecres i dijous en un 85%.

Així mateix, ha defensat que les seves mobilitzacions han estat "massives i exemplars", i ha donat suport a l'acampada que han iniciat aquest dimecres diversos joves a la plaça Universitat de Barcelona.