Publicat 19/7/2019 13:12:40 +02:00CET

Uns 50 migrants aconsegueixen entrar a Melilla després d'un intent de salt massiu

Tanca fronterera entre Melilla i el Marroc
EUROPA PRESS - Archivo

MELILLA, 19 jul. (EUROPA PRSS) -

Prop de 200 immigrants han provat d'entrar aquest divendres a Melilla saltant la tanca que separa la ciutat espanyola del Marroc, uns 50 han aconseguit passar, en un incident que s'ha saldat amb sis guàrdies civils ferits i dos immigrants evacuats en ambulància.

Segons ha informat a Europa Press un portaveu de la Delegació del Govern espanyol a Melilla, cap a les 07.00 hores s'ha produït un salt per la zona nord de Melilla, entre Rostrogordo i Río Nano, protagonitzat per un grup organitzat d'uns 200 subsaharians.

Malgrat l'alerta i el desplegament del dispositiu policial, tant al costat espanyol --amb la participació d'agents especials dels GRS i l'helicòpter de la Guàrdia Civil, tres patrulles de la Policia Nacional i dues de la Policia Local-- com el marroquí, "els migrants s'han dispersat en un radi d'acció superior al quilòmetre i mig, i han pogut entrar a la nostra ciutat uns cinquanta".

El portaveu governamental ha destacat que durant el salt, els immigrants han utilitzat garfis d'arma llancívola contra els agents, a més de pedres i altres objectes.

Finalment, ha detallat que com a conseqüència de l'entrada hi ha sis guàrdies civils ferits "pendents d'evolució" i dos subsaharians han necessitat ser evacuats en ambulància, "un amb una fractura oberta de tíbia i peroné i l'altre diverses contusions".