Publicat 12/5/2020 20:23:19 +02:00CET

Uns 3.300 treballadors andorrans reprenen l'activitat el dilluns després d'aturar pel Covid-19

El ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
SFGA / CESTEVE

   13.000 dels 43.000 assalariats del Principat hauran d'esperar al juny per anar a treballar

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 12 maig (EUROPA PRESS) -

   Uns 3.300 treballadors reprendran l'activitat el dilluns 18 de maig a Andorra després de l'aturada per frenar els contagis de Covid-19, ha informat en roda de premsa aquest dimarts el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

   Ho faran en el sector immobiliari, de la publicitat, les indústries manufactureres, les empreses de col·locació de personal, els professionals del sector de benestar, perruqueríes i barberies, veterinaris, professionals sanitaris i les guarderies.

   Amb l'obertura d'aquests sectors ja hauran reprès l'activitat sectors amb un total de més de 30.000 assalariats dels aproximadament 43.000 assalariats que cotitzen a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

   Tant Gallardo com el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, han recordat que no tots els treballadors s'han reincorporat o es reincorporaran a la feina, ja que hi ha empreses que s'han acollit als programes de suspensió temporal dels contractes de treball --els ERTO andorrans-- o de reducció de jornada.

   En aquest sentit, Gallardo ha especificat que hi ha prop de 12.500 treballadors afectats per aquestes mesures; d'altra banda, "desgraciadament" s'han incrementat els inscrits al Servei d'Ocupació per haver perdut la feina, ha manifestat Jover.

TENDÈNCIA ESTABLE DELS CONTAGIS

   Per la seva banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha exposat que les corbes epidemiològiques mantenen una tendència a l'aplanament i ha advertit que el "bon comportament" d'aquestes no ha de fer baixar la guàrdia, ja que continua existint la possibilitat d'un rebrot.

   Aquest dimarts el total d'afectats pel Covid-19 des que va començar la pandèmia a Andorra se situa en 758; 568 pacients han rebut l'alta i s'han produït 48 defuncions; amb la infecció en actiu hi ha 142 persones, 11 ingressades a l'hospital, i dues d'elles amb ventilació mecànica.

Contador