Publicat 17/12/2019 18:32:52 +01:00CET

Uns 3.000 agents actuaran per assegurar el Barça-Madrid davant la convocatòria de Tsunami

El Camp Nou, estadi del FC Barcelona, en dia de partit.
FCB - Archivo

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

Uns 1.000 mossos d'Esquadra i 2.000 agents de seguretat privada del FC Barcelona es desplegaran aquest dimecres per garantir la seguretat de l'entorn del Camp Nou i de la celebració del Barça-Madrid, un partit previst a les 20 hores, davant la convocatòria de Tsunami Democràtic sota el lema 'Drets, llibertat, autodeterminació'.

A aquesta xifra cal sumar-hi els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que participarà en el dispositiu, a més dels agents antiavalots que el Ministeri de l'Interior ha desplaçat des de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil dins del pla de reforç de les mesures antiterroristes per Nadal, que coincideix amb la trobada esportiva.

El gabinet de seguiment del Govern català ha constatat que l'objectiu de la celebració del partit és que els aficionats arribin al Camp Nou, que es pugui celebrar el partit i que es desenvolupi bé, i que els manifestants convocats per Tsunami Democràtic que vulguin concentrar-se "ho puguin fer amb seguretat".

Així s'ha posat de manifest en una reunió aquest dimarts a les 8.30 hores al Palau de la Generalitat, amb la presència del president, Quim Torra, i els consellers Meritxell Budó, Ester Capella, Alba Vergés, Miquel Buch i Damià Calvet, han informat fonts de Presidència.

Aquest dimarts els Mossos, la Guàrdia Urbana, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i responsables de seguretat del FC Barcelona s'han reunit en una darrera trobada per preparar el dispositiu, que s'activarà des de primera hora per garantir que tots dos equips i els àrbitres puguin accedir a l'estadi.

DUES FASES

El dispositiu tindrà dues fases: en la primera s'establirà un cordó de seguretat a partir del matí del 18 de desembre, i que tindrà com a principal objectiu garantir l'accés al partit dels jugadors i àrbitres, i la segona se centrarà en l'accés del públic i el partit en si.

Així, en aquesta primera fase hi haurà un cordó ampli de seguretat que serà porós i permetrà la circulació, i en el qual es preveuen filtres i controls de l'espai perquè sigui lliure i accessible, i el seu principal objectiu serà que els equips i l'àrbitre accedeixin a l'estadi.

La segona fase serà més a prop del mateix camp, als limítrofs, i tindrà com a principal objectiu que els aficcionats entrin al camp i que el partit transcorri amb total normalitat, i a més s'impediran possibles trobades entre aficions radicals dels dos clubs.

Els Mossos impediran que els manifestants de Tsunami s'acostin a les portes de l'estadi, que puguin bloquejar els accessos i asseguraran que s'estiguin als quatre punts que han anunciat: el carrer Aristides Maillol amb avinguda Joan XXIII, l'avinguda Joan XXII amb el carrer Menéndez i Pelayo, la Travessera dels Corts amb Aristides Maillol, i la Travessera de les Corts amb Elisabeth Eidenbenz.

PITJOR ESCENARI

Per a la policia catalana el pitjor escenari seria una interrupció del partit però tenen en compte que Tsunami ha traslladat que no té intenció de "bloquejar o suspendre" la trobada, una acció que comportaria multes importants i mesures disciplinàries als socis.

El dispositiu s'ha dissenyat tenint en compte que la Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport l'ha declarat d''alt risc', com és habitual, que actualment hi ha una alerta antiterrorista de nivell 4 sobre 5 i la convocatòria de Tsunami.

Participaran agents antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo) i de l'Àrea de Recursos Operatius (Arro), unitats especials com a Tedax, Canina (per fer comprovacions de subsòl), Informació i seguretat ciutadana.

TSUNAMI

La plataforma Tsunami Democràtic convoca una "concentració massiva" a partir de les 16 hores, per fer visible, a les graderies del camp i de manera efectiva, el lema 'Sitandtalk'.

Tsunami ha anunciat quatre punts de trobada als voltants del camp barceloní, i ha avisat que fins al moment més de 18.000 persones s'han inscrit per diversos canals a les convocatòries, "moltes d'aquestes persones amb entrades de soci, ja han rebut les consignes pertinents".