Publicat 12/2/2019 16:02:28 +01:00CET

Uns 200 estudiants es manifesten a Barcelona contra el "judici farsa"

Manifestació del Sindicat d'Estudiants a Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Uns 200 estudiants s'han manifestat aquest dimarts pel centre de Barcelona per reclamar la llibertat dels dirigents sobiranistes i denunciar el "judici farsa" que, segons ells, se celebra al Tribunal Suprem.

Convocats en solitari pel Sindicat d'Estudiants, la marxa, sota la pancarta 'Per la república del poble. Llibertat presos polítics' ha recorregut des de la plaa Universitat a la plaa Sant Jaume, amb consignes com 'Aquest judici és una farsa' i '1-O, ni oblit ni perdó'.

El portaveu del Sindicat d'Estudiants, Borja Latorre, ha remarcat que el procés al Suprem és un "judici farsa per esclafar les aspiracions" dels catalans, i ha considerat bsic sortir al carrer per denunciar-ho.

S'ha mostrat convenut que és necessari avanar amb fora i construir república, ha assegurat que no es rendiran fins acabar amb "la repressió franquista i l'extrema dreta", i ha advocat per derrotar la Monarquia i el rgim del 78.

També ha criticat el paper del PDeCat i ERC, als quals ha retret que "sí és el moment" de construir república, i ha assegurat que el Sindicat d'Estudiants ser present en les mobilitzacions que es convoquin.

El Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga estudiantil coincidint amb l'inici del judici oral als líders sobiranistes al Suprem, després d'ajornar-se la vaga impulsada per la Intersindical-CSC dijous passat --es far el 21--.