Publicat 12/9/2020 18:36:54 +02:00CET

La Universitat d'Oxford reprèn els assajos de la seva vacuna contra la Covid-19

Laboratori d'AstraZeneca
AAPIMAGE / DPA

   AstraZeneca va pausar l'assaig per "una malaltia potencialment inexplicable" en un participant

   MADRID, 12 set. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat d'Oxford ha anunciat aquest dissabte que reprèn els assajos de la fase 3 de la seva vacuna contra el coronavirus que causa la Covid-19 i que desenvolupa en col·laboració amb la farmacèutica AstraZeneca, després que es paralitzessin quan un dels voluntaris va desenvolupar una mielitis transversa.

   A tot el món, uns 18.000 individus han estat inoculats amb vacunes experimentals dins del programa de proves, ha informat la universitat en un comunicat.

   "En programes tan amplis com aquest és habitual que alguns dels participants es trobi malament. Cada cas ha de ser avaluat amb compte per garantir una avaluació acurada de la seguretat", explica la universitat, que no obstant això no concreta el dia de represa de les proves.

   AstraZeneca va anunciar dimarts passat que pausava l'assaig de la vacuna que desenvolupa contra la Covid-19 a causa de l'aparició de "una malaltia potencialment inexplicable" en un dels participants del mateix, un moviment que la companyia ha descrit com a "rutinari".

   "Com a part dels assajos globals controlats i aleatoritzats en curs de la vacuna contra el coronavirus d'Oxford, el nostre procés de revisió estàndard ha posat en pausa la vacunació per permetre la revisió de les dades de seguretat", va informar la companyia en un comunicat.

   "És una acció rutinària que ha de fer-se sempre que hi hagi una malaltia potencialment inexplicable en un dels assajos, assegurant que mantinguem la integritat" dels mateixos, va afegir AstraZeneca.

   AstraZeneca té ja contractes subscrits amb el Regne Unit, els Estats Units i amb la Unió Europea (UE) per al subministrament de dosi de la seva vacuna una vegada conclogui la fase de proves. En concret, la UE --que té uns 450 milions d'habitants-- ha signat per comprar 400 dosis de la vacuna.

Contador