La unitat que atén persones transsexuals arriba a les 3.000 visites des del 2012

Publicat 10/2/2020 11:26:28CET

BARCELONA, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

La Unitat de Trànsit que ofereix atenció integral a la salut sexual i reproductiva de les persones transsexuals ha atès 3.000 visites des que va començar a funcionar el 2012 al centre d'atenció primària (CAP) Numància de Barcelona.

La demanda de la unitat s'ha multiplicat per més de deu des que es va posar en funcionament i ha passat de les 77 persones ateses el 2013 a les 803 el 2019, segons ha informat l'Institut Català de la Salut (ICS) aquest dilluns en un comunicat.

El Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (Assir) gestiona la unitat i ha hagut de reforçar l'equip amb deu professionals més "per l'increment de pacients" amb dues ginecòlogues, un metge de família, dues llevadores, dues psicòlogues, una treballadora social i dos administratius sanitaris.

A més de l'atenció directa a persones transsexuals, la unitat fa "intervencions de sensibilització i formació" anual a unes 2.000 persones de diferents àmbits com la sanitat, l'educació, l'administració pública, serveis, i la ciutadania en general.

La unitat rep setmanalment entre 15 i 20 visites més i atén persones d'entre dos i més de 60 anys, per la qual cosa l'ICS "reproduirà el model de manera progressiva" per tot Catalunya.

Contador