Unió de Guàrdies Civils atribueix la polèmica amb els Mossos al seu "tarannà partidista"

Publicat 10/10/2019 16:45:14CET
El portaveu d'Unió de Guàrdies Civils, Javier Favorecido Troncoso.
EUROPA PRESS

Esperen que el desacord no afecti la cooperació policial

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'Unió de Guàrdies Civils, Javier Favorecido Troncoso, ha defensat aquest dijous el discurs del cap de l'institut armat a Catalunya, Pedro Garrido, en la celebració de la patrona, i ha dit que la polèmica que va encetar correspon a les desavinences amb els comandaments dels Mossos d'Esquadra, que ha acusat de "deixar entreveure el seu tarannà partidista".

"Com a policia autonòmica que són, depenen de la Generalitat", ha dit en declaracions als periodistes abans de participar en una reunió amb el PP a la seu de Barcelona, i ha dit que l'actuació de la cúpula dels Mossos aquest dimecres, que va abandonar l'acte ofesa per les paraules de Garrido, demostra que tenen una actitud partidista.

Favorecido ha insistit que es tracta d'una polèmica entre cúpules, que no afecta la base de la feina policial, i ha dit que la coordinació entre els cossos es mantindrà, ha afegit: "Però tenim l'experiència de l'1-O, quan els comandaments que hi havia als Mossos van donar ordres que no estaven d'acord amb la cooperació policial".

COOPERACIÓ ENTRE COSSOS

Ha desitjat que es mantingui la coordinació, però ha dit que no depèn d'ells: "A nivell de Policia Nacional i Guàrdia Civil la col·laboració serà total, i entenc que els Mossos haurien de col·laborar".

Sobre el discurs de Garrido, ha dit que no creuen que "estigués fora de to", i ha recalcat que es va pronunciar en el context de la festa de la Guàrdia Civil.

"Em sap greu que les paraules del nostre general no hagin agradat", ha dit, i ha desitjat que no vagin en detriment de la col·laboració policial tot i que ha insistit que no hi havia motius per l'ofensa.

El portaveu del Sindicat Professional de Policia, José de la Fuente, ha coincidit a dir que la coordinació entre cossos es mantindrà malgrat la polèmica de dimecres.

"La feina continuarà funcionant igual. Després les relacions seran més o menys distants, sí, però la professionalitat va primer", ha recalcat De la Fuente.