Unicef veu "intolerable" que no s'atengui els nens migrants rescatats al Mediterrani

Publicat 15/8/2019 15:53:54CET
Migrantes en el Open Arms
FRANCISCO GENTICO

MADRID, 15 ago. (EUROPA PRESS) -

El Fons de Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha titllat d'"intolerable" que les discussions polítiques s'hagin avantposat a la necessitat de "salvar la vida dels nens encallats al mar Mediterrani", en ple debat sobre el futur dels migrants i refugiats a bord de l'Open Arms i de l'Ocean Viking.

Uns 130 nens estan a bord de les dues embarcacions. En el cas de l'Ocean Viking, només onze d'aquests 103 menors viatgen acompanyats d'un pare o tutor, per la qual cosa la seva situació és encara més vulnerable.

La coordinadora d'Unicef per a la resposta als refugiats a Europa, Afshan Khan, ha recordat que tots aquests nens, "molts dels quals han fugit de la pobresa, els conflictes i atrocitats impensables", tenen dret a protecció, la qual cosa passa en un primer moment per obtenir "un port segur immediatament".

Khan ha subratllat a més la "necessitat immediata" de millorar els sistemes de cerca i rescat al Mediterrani, cosa que "no hauria de ser un delicte", així com de garantir un refugi "segur i adequat" i un mecanisme de reassentament que prioritzi la reunificació familiar.

"Els nens no han de quedar-se encallats al mar ni ofegar-se a les costes d'Europa. Els discursos polítics han d'ara deixar pas als fets que salvaran vides i acabaran amb el sofriment", ha sentenciat la responsable d'Unicef.