Unicef reconeix sis centres catalans com a referents en educació sobre drets d'infància

Publicat 22/11/2019 17:06:38CET
Carmen Molina, Directora de Cooperación de UNICEF España.
UNICEF ESPAÑA - Archivo

Suma més d'un centenar en centres de tota Espanya

MADRID/BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El Comitè Español d'Unicef ha reconegut 91 centres educatius espanyols de 16 comunitats autònomes, dels quals sis a Catalunya, com a Centres Referents en Educació en Drets d'Infància i Ciutadania Global en la tercera convocatòria d'aquesta distinció, amb la qual ja hi ha 109 centres del país.

Aquests reconeixements s'emmarquen dins de la col·laboració del Comitè Español d'Unicef amb les Conselleries d'Educació per impulsar l'educació en drets d'infància, tal com marca la Convenció sobre els Drets del Nen.

"Els drets d'infància es converteixen en un element vertebrador de la vida escolar, perquè possibiliten el desenvolupament d'entorns segurs d'aprenentatge, l'exercici d'una participació activa i una feina integrada de tota la comunitat educativa", ha destacat la directora de Sensibilització i Polítiques d'Infància d'Unicef Comitè Español, Carmen Molina.

La iniciativa té com finalitat impulsar i reconèixer l'esforç d'aquests centres educatius per dur a terme projectes de ciutadania global a llarg termini, així com incentivar-los a la millora permanent i la innovació a l'Educació en Drets d'Infància.

"Per UNICEF el dret a una educació inclusiva i de qualitat, com marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible, és fonamental en la construcció de societats més justes", explica l'organització.

"Aquesta iniciativa fa possible que tota la comunitat educativa estigui implicada en accions que permetin als estudiants desenvolupar-se com a ciutadans conscients i responsables, capaços de contribuir a la seva pròpia millora, a la de la seva comunitat i, per extensió, a la de la societat", afegeixen des d'Unicef.

La convocatòria dels reconeixements és de caràcter anual i està oberta a tots els centres d'Educació Infantil, Primària i Secundària, ja siguin públics, privats o concertats, reconeguts com a oficials per la Conselleria d'Educació corresponent o el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. Els centres interessats poden trobar més informació en www.unicef.es/educa/centros-referentes.