Publicat 9/8/2020 16:51:19 +02:00CET

Unes 50 persones es concentren a Salou (Tarragona) per recordar la mort d'un manter el 2015

Unes 50 persones es concentren a Salou (Tarragona) per recordar la mort del mantero Mor Sylla, mort en 2015 durant un operatiu policial en un pis.
TRAS LA MANTA

TARRAGONA, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

Una cinquantena de persones s'ha concentrat el matí d'aquest diumenge a Salou (Tarragona) per recordar la mort del manter Mor Sylla, mort el 2015 durant un operatiu policial en un pis.

La manifestació ha començat cap a les 11 hores i hi han participat diverses organitzacions com la Comunitat Negra Africana i Afrodescendent a Espanya (CNAAE), SOS Racisme i la xarxa solidària Tras la Manta, segons han recollit totes elles en els seus comptes de Twitter.

Els assistents s'han reunit a la plaça Pau, mantenint la distància de seguretat i amb la mascareta pel coronavirus, i han mostrat pancartes que exigien la reobertura del cas.

Els organitzadors han fet una reconstrucció dels fets, i en un parlament han criticat que el cas es tanqués en un mes i que no es van recollir imatges de les càmeres de seguretat de la zona.

Un dels oradors ha assegurat que el llavors major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el llavors conseller d'Interior, Jordi Jané, van fer "declaracions que formaven part d'un engranatge racista i neocolonial del sistema amb la intenció d'exculpar els agents"".

"Demanem justícia per a certes persones que no formem part d'aquest Estat de benestar en el qual participem dia a dia. Demanem justícia per a Mor Sylla", i ha reclamat que es vagi fins al fons del cas.

Una altra oradora ha dit: "Estem aquí per denunciar el racisme institucional, per denunciar tot acte que violente vides negres i racializadas. Estem aquí per condemnar l'abús policial i dir que no passaran".