Publicat 24/10/2019 21:20:43 +02:00CET

Unes 4.000 persones es manifesten a Barcelona contra la "repressió al jovent"

Manifestació 'Pels drets i els llibertats, prou repressió: No toqueu el nostre jovent!' convocada per Intersindical-CSC, Ustec·Stes, sindicats estudiantils, ANC i Fapac
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

Unes 4.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat la tarda d'aquest dijous pel centre de Barcelona contra la "repressió al jovent" en les protestes després de la sentència del Tribunal Suprem al crit de 'El nostre jovent no és toca' i 'No són violentes, són valentes'.

La manifestació, sota el lema 'Pels drets i els llibertats, prou repressió: No toqueu el nostre jovent!' i convocada per entitats del sector educatiu, s'ha iniciat a la plaça Universitat i ha discorregut pacíficament fins a la plaça Sant Jaume amb gent de totes les edats.

En passar per la Prefectura Superior de Policia, a Via Laietana, els manifestants han realitzat una sonora xiulada i han corejat consignes com 'Aquest edifici serà una biblioteca', amb un cordó de seguretat de la manifestació per evitar incidents davant l'edifici, custodiat per Mossos d'Esquadra.

Un dels càntics més repetits durant el recorregut, a més dels quals demandava la llibertat dels presos independentistes, és el de la petició de dimissió del conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, també repetit davant el Palau de la Generalitat a plaça Sant Jaume.

LECTURA DE LLACH

A plaça Sant Jaume, el cantautor i exdiputat del Parlament Lluís Llach ha estat l'encarregat de llegir el manifest que assenyala que milers de joves han sortit al carrer "en defensa dels drets i les llibertats del poble".

El text ha criticat la resposta de les policies i de la justícia en "una repressió digna d'un estat autoritari" per aterrorizar i coartar la llibertat d'expressió, el dret de protesta i l'exercici de drets fonamentals.

El manifest ha remarcat que com a educadors el seu haver d'és fomentar sempre el diàleg, la justícia i el pensament crític, el respecte a la diversitat, la participació de la ciutadania en assumptes públics i la resolució de conflictes, "valors que han estat calcigats per botes, porras, masmorres, projectils, togues i punyetes".

El text està subscrit per Ustec·Stes, Intersindical-CSC, CGT, Sindicat d'Estudiants, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, FNEC, Mares i Àvies per la República Catalana, Docents per la República, Universitats pels Drets Civils, sectorials de l'ANC, Fapac, Xarxa Anti-repressió de Familiars de Detingudes i Plataforma 3 d'octubre.

FAMILIARS DE DETINGUTS

Després del manifest, una representant de les Mares i Àvies per la República, Montse Piquer, ha condemnat la "brutalitat que ha deixat desenes de ferits", ha rebutjat la, al seu judici, campanya de criminalització contra els joves, i ha demanat a l'Estat un diàleg sense condicions.

Per finalitzar, han pres la paraula familiars i amics de detinguts del 23 de setembre en una operació de la Guàrdia Civil i en les protestes contra la sentència del Suprem, que han reclamat la llibertat dels empresonats i han retret "irregularitats" en els arrests.

Els manifestants en Sant Jaume han corejat 'No esteu sols' (No esteu sols) als familiars de detinguts i 'No tinc por', i l'acte s'ha acabat amb el cant d''Els Segadors'.