Publicat 20/6/2020 19:23:02 +02:00CET

Unes 300 persones es manifesten per la sanitat pública a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona en defensa de la sanitat pública.
MAREA BLANCA CATALUNYA

BARCELONA, 20 juny (EUROPA PRESS) -

Unes 300 persones --segons la Guàrdia Urbana-- s'han concentrat el migdia d'aquest dissabte a la plaça Sant Jaume a Barcelona en defensa de la sanitat pública i contra les retallades, en una acció organitzada per Marea Blanca i altres col·lectius sanitaris.

Sota el lema 'Mai més morts evitables. Mai més negoci amb la sanitat', els manifestants han defensat el caràcter essencial de la sanitat i de l'atenció als dependents, l'enfortiment de l'Atenció Primària i millores laborals per als sanitaris.

En un manifest, han demanat no tornar a "a la situació de partida" en la sanitat abans de la crisi del coronavirus, i han cridat a defensar la dignitat del sistema als carrers.

"No un dia ni dos, sinó tots els que siguin necessaris per obligar-los a blindar la sanitat i revertir allò privatitzat, expulsar l'ànim de lucre de l'atenció sanitària", han defensat.

També han exigit invertir recursos en prevenció, una sanitat universal --en la qual s'atengui a tots "independentment de la seva situació administrativa"-- i la derogació de les lleis que permeten la privatització, segons el manifest.

Contador