Publicat 17/10/2020 11:22CET

UGT reclama millorar la cobertura de les rendes mínimes d'inserció per combatre la pobresa

MADRID, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

UGT ha reclamat al Govern central que enforteixi els serveis socials i, en concret, que millori la cobertura del sistema de rendes mínimes d'inserció, per la situació actual a Espanya i davant les conseqüències "devastadores" de la pandèmia de la Covid-19, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional Per a l'Eradicació de la Pobresa aquest dissabte 17 d'octubre.

"El nostre país és el sisè país més desigual d'Europa, amb un 26,1% de persones en risc de pobresa i exclusió, a la qual cosa hem d'afegir la progressiva pèrdua de cobertura dels serveis públics i la deterioració del nostre estat de benestar. Les conseqüències de la Covid poden ser devastadores sense els instruments adequats", ha advertit el sindicat.

UGT, amb CCOO, va presentar al Congrés dels Diputats una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la creació d'una prestació d'ingressos mínims l'objectiu de la qual era garantir ingressos adequats a les persones que, amb disponibilitat per treballar, no tenen una feina ni uns recursos econòmics mínims per elles ni per les seves famílies.

"Reivindiquem efectuar, sense dilació, una potent injecció de despesa pública social per fer front a les situacions de pobresa existents o que es puguin originar, blindant aquest sistema públic de protecció; i que als propers Pressupostos Generals de l'Estat es presti una especial atenció a les persones més vulnerables", subratlla.

El sindicat també considera "urgent" que es posi en marxa l'Estratègia Nacional de Prevenció i Lluita contra la Pobresa, en l'elaboració de la qual participa activament, juntament amb el seu desenvolupament a través de plans operatius.

Segons precisa, Espanya és el sisè país més desigual d'Europa, amb un 26,1% de persones en risc de pobresa i exclusió i adverteix que la pandèmia de la Covid-19 comporta una crisi econòmica i social que "tindrà greus efectes, no només en les persones en risc de pobresa o exclusió social".

El sindicat indica que ja al 2019 es projectava una situació social i econòmica "força preocupant", amb 1 de cada 6 domicilis espanyols (17%) que tenien uns ingressos mensuals menors a 1.000 euros i amb un 20,7% de la població en risc de pobresa o exclusió social. A més, UGT subratlla l'"alarmant" situació de 2,46 milions de nenes i nens en risc de pobresa i exclusió social.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés