UGT denuncia que Lluís Homar incompleix els requisits per dirigir la Companyia Nacional de Teatre Clàssic

Publicat 25/3/2019 19:52:47CET
UGT denuncia que Lluís Homar incompleix els requisits per dirigir la Companyia N
COMUNIDAD DE MADRID - Archivo

MADRID, 25 març (EUROPA PRESS) -

La secció sindical d'UGT del Ministeri de Cultura i Esport ha presentat un escrit, al que ha tingut accés Europa Press, en què denuncia que el recentment nomenat director de la Companyia Nacional del Teatre Clàssic Lluís Homar incompleix els requisits per dirigir-la.

En el seu escrit, UGT recorda que Homar va ser escollit d'una terna de quatre candidats proposat pel consell artístic del Teatre i mostra el seu "respecte a la trajectòria professional i artística" del director.

No obstant això, assenyala que "segons el punt II Requisits i mèrits de les candidatures apartat b) de la convocatòria del procés de selecció de les candidatures a la direcció de la CNTC s'ha de presentar un currriculum vitae detallat, en què s'acrediti la seva trajectòria i experiència artística i/o de gestió en institucions públiques o privades dins de l'àmbit del teatre clàssic, especialment del Segle d'Or".

Així mateix, indica que en la roda de premsa en què es va donar a conèixer la seva elecció "el propi Homar va declarar que no tenia experiència en Teatre Clàssic i venia a aprendre" i recullen "el malestar que existeix al món cultural que ha generat aquesta decisió unilateral i que vulnera la pròpia convocatòria del procés selectiu i els principis del Codi de Bones Pràctiques de l'INAEM".

Per això, insten la directora de l'INAEM a "publicar les actes de les reunions del Consell Artístic del Teatre en què consti la discussió i acord de la terna de candidats a la direcció del CNTC que va presentar l'INAEM així com el projecte artístic presentat pel candidat a la pàgina web de l'organisme".

No obstant això, fonts de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) han afirmat a Europa Press que Homar compta amb una àmplia trajectòria i és coneixedor del Teatre Clàssic, malgrat no haver dirigit ni interpretat cap obra sobre aquest tema, i alhora destaquen la seva trajectòria professional.

el més llegit

 1. 1

  La neu i el vent obliguen a suspendre les classes d'una quinzena de centres

 2. 2

  La neu i el vent obliguen a suspendre classes a 14 centres de Catalunya

 3. 3

  Nervis i il·lusió protagonitzen la catifa vermella dels XII Premis Gaudí

 4. 4

  Mor a Barcelona un motorista, segona víctima de trànsit enguany a la ciutat

 5. 5

  Karra Elejalde aconsegueix el Gaudí a Millor Protagonista Masculí pel seu paper d'Unamuno

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista