Publicat 15/7/2020 12:14:13 +02:00CET

La UGT demana que les noves contractacions d'Educació es consolidin

El director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Ignasi Garcia Plata, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló.
@EDUCACIOCAT

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El sindicat UGT de Catalunya ha aplaudit l'anunci del Departament d'Educació de la Generalitat de contractar 8.258 professionals per al curs vinent, dels quals 5.417 seran docents, però ha demanat que la inversió extraordinària "sigui consolidada i no conjuntural".

En un comunicat, ha lamentat que la majoria d'aquestes places "no es consolidin en un futur i no ajudin a rebaixar les ràtios" dels centres i ha remarcat que els alumnes més vulnerables tornaran al setembre després de molts mesos desconnectats del sistema educatiu, per la qual cosa calen més recursos durant tota l'etapa educativa.

El sindicat ha subratllat que abans de la pandèmia el sistema ja estava infrafinançat, i ha advocat per no posar "pegats" sinó consolidar les places que s'han creat més enllà de les que ja estaven pressupostades abans de la covid-19.

Ha assenyalat que d'aquestes contractacions, 1.276 ja es contemplaven en els pressupostos del 2020, "la qual cosa indica que seran les úniques places que es consolidaran de cara al curs 2021-2022".

Ha sostingut que el departament és un "gran venedor de fum", ha subratllat que el sindicat vol millorar el sistema educatiu baixant ràtios, ha lamentat que no es plantegi la contractació de personal sanitari i ha vist insuficients les contractacions per a Infantil.