Actualitzat 22/05/2014 11:17 CET

La UE finança el 50% del Pla d'Acció Climàtica del Delta de l'Ebre per protegir la zona

Punta de la banya del Delta del Ebro
MIKIPONS

TARRAGONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La Unió Europea (UE) ha resolt finançar el 50% del Pla d'Acció Climàtica del Delta de l'Ebre per executar accions que adaptin la zona als impactes del canvi climàtic i als gasos d'efecte hivernacle.

Segons ha informat aquest dijous la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en un comunicat, el projecte 'Life Adaptation and mitigation measures to climate change in Ebre Delta' (Life Ebre-Admiclim) durarà quatre anys i tindrà un pressupost total de 2,2 milions d'euros.

El projecte analitzarà, a través de proves pilot d'aplicació en el riu i en els arrossars, l'aportació de sediments al Delta i l'optimització operativa de zones humides de nova creació per maximitzar el segrest de carboni, l'elevació del terra i l'assimilació de nutrients i contaminants.

Els resultats de les accions constituiran la base del Pla d'Acció Climàtica, instrument que facilitarà la integració posterior d'aquestes accions en les diferents polítiques sectorials del territori, com aigua, natura, agricultura, aqüicultura i pesca.

El Delta de l'Ebre és un espai de Catalunya especialment vulnerable, tal com recull l'Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic, a causa del seu elevat grau d'exposició a l'increment del nivell del mar, i al fenomen de la subsidència --moviment del terra quan es desplaça cap a a sota--.

El Life Ebre-Admiclim és un projecte liderat per la unitat d'Ecosistemes Aquàtics de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i que té com a socis participants amb l'Agència Catalana de l'Aigua, el Consorci d'Aigües de Tarragona, la Comunitat de Regants i Sindicat Agrícola de l'Ebre, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la Universitat de Còrdova i l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés