Publicat 20/2/2020 17:53:37 +01:00CET

La UdL arxiva l'expedient a un professor per comentaris homòfobs, segons els estudiants

LLEIDA, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida (UdL) ha assegurat aquest dijous que el rector, Jaume Puy, va informar dimarts en el Consell de Govern que s'ha arxivat l'expedient disciplinari obert a un professor d'Història de l'Art per presumptes comentaris racistes, masclistes i homòfobs.

El Consell de l'Estudiantat afirma en un comunicat que l'equip de govern de la UdL disposava de diverses proves que havien facilitat els estudiants, com ara "enregistraments i transcripcions de les declaracions racistes, masclistes, homòfobes i contra diferents col·lectius que feia a classe i que no va fer arribar ni a la instructora de l'expedient intern de la UdL ni a la Fiscalia".

El Consell de l'Estudiantat critica la indefensió i la discriminació dels estudiants i exigeix que es reobri l'expedient intern i s'incloguin totes les proves existents perquè l'expedient pugui considerar-se vàlid.

"També exigim a l'equip de govern que faciliti totes les proves a la Fiscalia", assenyala el comunicat dels estudiants.

Per la seva banda, l'equip de govern de la UdL ha assenyalat que els serveis jurídics estudien les acusacions que han fet els estudiants i que mentre no es pronunciïn no té "res a comentar".