La UdG, setena universitat que demana la "llibertat" dels líders independentistes

Publicat 25/10/2019 17:06:30CET
Claustre extraordinari de la UdG
@UNIVGIRONA

També aprova incorporar un sistema d'avaluació "alternatiu"

GIRONA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

El claustre de la Universitat de Girona (UdG), s'ha reunit aquest divendres en sessió extraordinària, ha aprovat un manifest en què exigeix la "immediata posada en llibertat" dels líders independentistes empresonats, tal com ja han fet els de la Universitat de Lleida (UdL), l'Autònoma de Barcelona (UAB), la Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Barcelona (UB), la Pompeu Fabra (UPF) i la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.

La declaració, titulada 'Manifest conjunt de les universitats catalanes de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política', ha estat aprovada a la UdG per 91 vots a favor, vuit en contra i nou en blanc, ha informat la universitat.

El claustre de la UdG també ha aprovat per assentiment un manifest que proposa incorporar de manera excepcional al sistema d'avaluació establert -sense substituir-lo-, un "d'alternatiu" que s'haurà de desenvolupar i aprovar definitivament en una sessió extraordinària del Consell de Govern en els propers dies.

Ho ha fet per proposta del Consell d'Estudiants que demanava "més flexibilitat en l'avaluació i el desenvolupament normal de l'activitat acadèmica", arran de les mobilitzacions després de la sentència.

A l'exterior de l'edifici, estudiants han continuat per 'streaming' en una pantalla habilitada el claustre extraordinari de la universitat -creat per representants de tots els sectors de la comunitat universitària-.