La UdG demana que es permeti el "lliure accés" als seus edificis

Publicat 21/10/2019 13:02:51CET
La UdG
UDG - Archivo

GIRONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El consell de govern de la Universitat de Girona (UdG) i el consell de degans i rectors de centres docents han demanat aquest dilluns que es permeti el "lliure accés" als edificis i no es vulneri el dret a l'educació i el treball.

En un comunicat remès a la comunitat universitària signat pel rector, Quim Salvi, després dels piquets convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha assegurat: "Els estudiants tenen dret a l'educació i a ser avaluats. Es demana que es permeti el lliure accés als edificis. No és admissible que es vulneri el dret a l'educació i al treball".

El consell de govern de la UdG i els degans i rectors dels centres han demanat a més que no es perjudiquin ni el mobiliari ni els accessos de la universitat.

Han fet una crida a la comunitat universitària "a mantenir la serenitat i la calma i que s'eviti qualsevol situació d'enfrontament que posi en risc la seguretat de les persones".

També han demanat al professorat que faciliti, en la mesura del possible, el seguiment del curs i l'aprenentatge de totes les activitats que no puguin ser reprogramables i que aquesta "situació excepcional no provoqui cap perjudici als estudiants".