Publicat 15/5/2019 17:47:48CET

La UB aprova un nou protocol contra l'assetjament sexual i les conductes masclistes

UB - Archivo

BARCELONA, 15 Maig (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona (UB) ha aprovat un nou protocol per a la prevenció, detecció i actuació contra les situacions d'assetjament sexual i per raó de sexe, identitat de gènere i orientació social i altres conductes masclistes.

El nou document introdueix la persecució no només de situacions d'assetjament sexual, sinó també de conductes masclistes que afectin la vida acadèmica i laboral de la UB, ha informat aquest dimecres la universitat en un comunicat.

El protocol incorpora la dimensió d'identitat de gènere i adopta mesures protectores que no es preveien en l'anterior, i s'estén a aquelles actituds que es produeixen fora de les instal·lacions de la universitat en activitats organitzades per òrgans acadèmics i que tinguin relació amb l'activitat docent o la vida acadèmica o laboral.

Entre els objectius que preveu aquest protocol hi ha la prevenció de conductes, reparació i sanció dels autors de les conductes, la informació, formació i sensibilització de tots els membres de la UB en aquesta matèria, la facilitació de pautes per identificar situacions d'assetjament i conductes masclistes, i la posada en marxa d'un procediment àgil d'intervenció i acompanyament.

Les mesures d'acompanyament consistiran en el suport i atenció psicològica o assistència jurídica per registrar possibles denúncies penals.

El protocol s'aplica a tots els membres de la UB --estudiants, personal docent i investigador i personal d'administració i serveis--, i a aquelles persones que no formen part de la comunitat universitària però hi presten servei, com els proveïdors.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.