La UAB rebutja "qualsevol acte violent" al campus arran dels incidents amb encaputxats

Publicat 13/12/2019 17:59:04CET

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 13 des. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha reiterat aquest divendres el seu rebuig a "qualsevol acte violent" al campus, després que aquest dimecres es produís un enfrontament entre encaputxats i personal de seguretat i membres de la plataforma constitucionalista S'ha Acabat!.

En un comunicat, també ha carregat contra la presència de persones encaputxades i emmascarades en un espai on "han de prevaler els valors de llibertat i democràcia".

Així mateix, ha remarcat que "totes les reivindicacions" tenen cabuda a la universitat sempre que es facin amb respecte cap als seus membres i sense cap mena de violència, per això ha considerat injustificat posar en perill la integritat de cap membre de la comunitat universitària.

En aquest sentit, ha mostrat el seu suport als membres del personal de seguretat privada de la UAB que "van veure en risc la seva seguretat i la salut" per l'actuació d'aquest grup de persones.

Dimecres passat un grup d'encaputxats es va enfrontar a la seguretat del campus i integrants de S'ha Acabat, després que muntessin una carpa informativa a la plaça Cívica.