Publicat 28/01/2016 13:42

La UAB desenvoluparà una prova pilot que depurarà aigües residuals per generar energia

Fuente de agua
PIXABAY

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 28 gen. (EUROPA PRESS) -

Investigadors del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) construiran, a manera de prova pilot, una planta de depuració d'aigües residuals urbanes capaç de generar energia.

Es tracta del primer projecte del programa de la Unió Europea (UE) 'Life-Saving-E', que coordina el centre universitari i que pretén demostrar que es pot arribar a una producció energètica anual de nou quilowatts per hora i habitant, quan actualment se'n requereixen entre 8 i 15, fet que comporta emissions de gasos d'efecte hivernacle i un cost econòmic d'entre 500 i 1.000 milions d'euros a la UE, segons ha detallat la UAB en un comunicat.

El projecte es realitzarà amb aigües residuals reals i intentarà utilitzar tota la matèria orgànica present per produir biogàs, que s'usa per obtenir calor i electricitat, i s'eliminarà el nitrogen de manera autòtrofa mitjançant una nova tecnologia, que segons els científics reduirà "significativament els costos d'aeració en comparació amb les actuals depuradores urbanes".

L'estudi es realitzarà tant amb elevades i baixes temperatures, fins a deu graus, un requisit per poder desenvolupar aquest procés als països nòrdics i està previst que es pugui aplicar aquesta tecnologia de depuració a escala real en tres o quatre anys.

El projecte compta amb la participació de la Depuració d'Aigües del Mediterrani, l'Agència Catalana de l'Aigua i la Plataforma Tecnològica per a l'Aigua i té un pressupost total de 1.169.068 euros, un 58% dels quals els aporta la UE.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés