Publicat 13/3/2019 15:38:03 +01:00CET

La UAB acollir un referndum sobre la monarquia el proper 20 de mar

La UAB acollir un referndum sobre la monarquia el proper 20 de mar
EUROPA PRESS

CERDANYOLA DEL VALLS (BARCELONA), 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Diversos estudiants de la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB) han presentat aquest dimecres el referndum simblic sobre la monarquia que se celebrar al campus valles el proper 20 de mar.

Hi haur entre sis i set urnes que es concentraran entre la plaa Cívica i la del Coneixement, amb taules formades per tres persones que controlaran i vetllaran pel correcte funcionament de les votacions.

En total s'imprimiran 12.500 paperetes amb la pregunta, tant en catal com en castell, amb resposta binria: "Ests a favor d'abolir la Monarquia com a forma d'Estat i instaurar una República"?, en cas afirmatiu, hi ha una segona qüestió: "Ests a favor de l'obertura de processos constituents per decidir quin tipus de República?".

Els organitzadors han justificat aquesta celebració pel posicionament del rei Felip VI amb el seu discurs el 3 d'octubre del 2017 "fent un posicionament obert, a favor de la repressió i negant el dileg", alhora que han defensat que volen promoure l'esperit crític i que sigui una qüestió que s'inclogui en l'agenda política.

La UAB ser la quarta universitat catalana que celebra aquesta iniciativa, després del seu acolliment a la Universitat de Barcelona (UB), una escola de la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).