Publicat 11/5/2020 23:05:48 +02:00CET

Twitter identificarà contingut enganyós sobre el Covid-19

FILED - 23 April 2019, Berlin: A person holds a phone displaying the logo of the Twitter social mitjana platform. Twitter on Monday said it is introducing labels and warnings on some posts containing disputed or misleading information on the coronavirus p
Monika Skolimowska/zb/dpa - Archivo

   MADRID, 11 maig (EUROPA PRESS) -

   La xarxa social Twitter ha anunciat aquest dilluns que començarà a identificar contingut enganyós relacionat amb la pandèmia del nou coronavirus mitjançant etiquetes i missatges d'advertiment.

   Segons ha explicat en un missatge en el seu blog, aquesta mesura s'enquadra en l'estratègia que va engegar al març contra contingut que en contra de l'orientació sobre Covid-19 de fonts autoritzades d'informació de salut pública global i local.

   D'aquesta manera, apareixeran etiquetes en els missatges que contenen informació potencialment nociva i enganyosa relacionada amb nou coronavirus, també en els antics, i aquestes es vincularan "a una pàgina seleccionada per Twitter o a una font externa confiable que contingui informació addicional".

   "En el futur, podem usar aquestes etiquetes i missatges d'advertiment per proporcionar explicacions o aclariments addicionals en situacions en les quals els riscos de danys associats amb un tuit són menys greus, però el contingut pot confondre o confondre a les persones. Això farà que sigui més fàcil trobar fets i prendre decisions informades sobre el que la gent veu en Twitter", ha indicat.

   Es dirigirà en concret a tres categories àmplies relatives a declaracions o afirmacions que han estat confirmades com a falses o enganyoses per experts en la matèria, com les autoritats de salut pública, aquelles en les quals exactitud, veracitat o credibilitat és impugnada o desconeguda i informació que no està confirmada al moment en què es comparteix.

   "Depenent de la propensió al dany i el tipus d'informació enganyosa, els advertiments també poden aplicar-se en un tuit. Aquests advertiments informaran les persones que la informació en el tuit entra en conflicte amb la guia dels experts en salut pública abans que la vegin", ha indicat Twitter.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma