Publicat 5/4/2019 14:51:19CET

TV3 es querellarà contra Rivera per dir que es va insultar Arrimadas en el canal

Saül Gordillo, Vicent Sanchis y Núria Llorach
EUROPA PRESS

Cs replica: "Si volen querellar-se que ho facin. Benvinguts a l'estat de dret"

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

El director de Televisió de Catalunya (TVC), Vicent Sanchis, ha anunciat aquest divendres que interposar de "diverses querelles" contra el president de Cs, Albert Rivera, per assegurar que en el canal es va insultar la líder de la formació a Catalunya, Inés Arrimadas.

"Quan un dirigent polític assegura que es diu 'puta' a Arrimadas, no queda més que la defensa legal", ha remarcat Sanchis en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament.

Sanchis ha remarcat que, davant les "mentides" que s'han abocat sobre TV3, interposar diverses querelles per calúmnia, injúries i incitació a l'odi contra Rivera, i ha subratllat que ningú no li ha dit aix a Arrimadas en el canal catal.

El Consell Professional d'Informatius de TV3 havia negat aquesta setmana que es qualifiqués de 'puta' Arrimadas, va exigir a Rivera una rectificació i que la direcció del canal posés en marxa els mecanismes legals per defensar la seva integritat.

El director ha dit que es fa una caricaturització de TV3, ho ha considerat preocupant, ha remarcat que molta gent que parla no ha mirat mai el canal, ha apellat al sentit comú dels polítics i ha remarcat: "Sembla que som els grans miserables de la pellícula".

El diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha assegurat: "Si volen querellar-se, que ho facin. Benvinguts a l'estat de dret. Ens defensarem amb arguments i veurem qui té raó".

Martín Blanco ha acusat la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, de "mentir" en afirmar que Cs diu en el seu programa que la formació vol tancar el canal, a la qual cosa ella ha assegurat que volia dir que plantegen suprimir el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

PSC: "ÉS UNA BARBARITAT"

El diputat del PSC David Pérez ha demanat a la CCMA que no dediqui recursos a querelles contra polítics que critiquen el canal: "És una barbaritat".

Per la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha defensat que s'interposi: "La crítica s'accepta; de les mentides te n'has de defensar".

CAMPANYA ELECTORAL

En preguntar-li per Eduard Pujol (JxCat) pel pla de cobertura de les campanyes electorals, Llorach ha dit que els mitjans públics catalans les tenen com una prioritat informativa, i ha dit que el debat amb els candidats de Barcelona al Congrés ser el proper dimecres 24 d'abril, moderat per Vicent Sanchis.

Llorach est satisfeta per la setmana dedicada a les dones en la CCMA, per ha dit que ha de continuar, assenyalant que la presncia d'aquestes en entrevistes i tertúlies durant mar es va situar en el 38%: "Hem de treballar per equilibrar aix".

El diputat del PSC David Pérez ha mostrat la seva preocupació per la situació econmica de la corporació, a la qual cosa Llorach ha assenyalat que l'exercici del 2018 s'ha tancat sense generar dficit i que est a l'espera de la resposta del Govern catal sobre una aportació extraordinria de 18 milions d'euros que van sollicitar.