Publicat 31/1/2019 16:35:33CET

La tutoria dels interins inclourà "necessàriament" l'observació de les seves classes

EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 Gen. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat reforçarà la tutoria i l'acompanyament del professorat interí i substitut amb una actualització del curs d'iniciació, així com del període de prova inicial que ha de superar aquest professorat, que inclourà "necessàriament" l'observació de les seves classes per part del tutor.

Segons una resolució que publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc), s'unifiquen en una norma la regulació referent al curs d'iniciació --que segueixen els docents el primer curs en què hagin estat nomenats-- i la prova inicial, ha informat el departament en un comunicat.

La unificació inclourà els requisits per a la prova d'idoneïtat dels docents interins que no superin l'avaluació --un fet que no estava regulat--, i implica reforçar i potenciar la figura del tutor com a garantia que l'acompanyament sigui de la major qualitat possible.

La resolució inclou novetats com que la planificació del tutor inclogui "necessàriament" l'observació de les classes i activitats realitzades pels interins, i preveu que els interins observin o participin en les actuacions del tutor o d'altres professionals del centre per aconseguir competències professionals.

Pel que fa al curs d'iniciació, destaca sobre la fase de tutoria que aquesta ha de ser planificada i ha de formar part dels protocols o plans d'acolliment del professorat de cada centre, i que la responsabilitat de la tutoria recaigui en professorat amb experiència.

En el nomenament dels tutors s'haurà de prioritzar el professorat amb competències professionals que garanteixin l'assoliment dels objectius del curs d'iniciació.

La normativa reforça mecanismes ja existents i n'introdueix altres de nous per enfortir l'acompanyament del tutor durant aquest període.

Una d'aquestes novetats és l'obligació dels tutors de facilitar als docents, immediatament després de ser nomenats, la informació sobre els aspectes principals de la tutoria, els trets essencials del procediment d'avaluació i els criteris i descripcions.

La fase d'avaluació també actualitza els elements que regeixen l'avaluació de la competència docent del personal interí i substitut i amplia les fonts d'informació que es tenen en compte per dur-la a terme.

OBSERVACIÓ DE L'INSPECTOR

Com a novetat, es preveu "necessària" l'observació per part de l'inspector de la tasca del docent en els casos on el tutor adverteix una manca d'aptitud.

L'avaluació també haurà de considerar la capacitat de millora davant de les recomanacions rebudes o les valoracions d'altres professionals amb els quals l'interí o substitut hagi treballat en activitats del centre.

Així mateix, la resolució inclou les característiques de la prova d'idoneïtat del docent que no hagi superat l'avaluació, que fins ara no havien estat determinades, i que implicarà més seguretat jurídica pels afectats.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.